Stanka Prodnik

 |  Mladina 51  |  Kultura

Televizijske pičke

Kako je z njimi opravil Stanković in kako POP TV

Zakrivanje riti

Zakrivanje riti
© HTV

Sodeč po poročanju hrvaških medijev se je Aleksandru Stankoviću v nedeljo ob dveh zgodil nekakšen Sex Pistols TV-moment. Ali vsaj tako ga želijo prikazati. Oddaja Nedjeljom u 2, v kateri je Stanković gostil skupino Let 3, se je končala 10 minut prej kot običajno.
Let 3 je skupina, ki svoje koncerte začenja s komadom Riječke pičke. In svojemu novemu DVD-ju je dala naslov Žive pičke. Ob vseh teh izrazih so bile kletvice članov benda v oddaji Nedjeljom u 2 skoraj neizogibne, zato so bili dogovori, naj besede pička ne omenjajo, brezpredmetni. A Prljo in Mrle sta šla še dlje. S pomočjo zdravnika sta iz riti streljala plutovinaste zamaške, ob čemer se je Stanković dvignil in njuni zadnjici prekril s svojim suknjičem, ki ga je po končani strelski akciji spet oblekel. Ko sta gosta ob naslednji priložnosti omenila naslov svoje pesmi, je Stanković zaradi neupoštevanja dogovora predčasno prekinil oddajo.
Ko je ista skupina prav tako v nedeljskem popoldnevu na slovenski nacionalki kazala (le) svoje neprivlačne zadnjice, v katere so vtaknili vrtnice, so Bojanu Krajncu grozili s suspenzom. Pri tem je seveda zanimivo, da se kljub temu, da so člani Let 3 notorično slavni prav po svojih ekshibicionističnih izpadih, po incidentu vsi sprenevedajo, češ da se skupina ni držala dogovora. A to je tako, kot če v Trenja, kjer govorijo o džamiji, povabiš Jelinčiča in Jarca ter se potem čudiš, da so v oddaji prevladali nestrpno hujskanje in primitivni argumenti. Še več, Jelinčič je v četrtek sam dejal, da je v oddaji zato, da se krega in Slaku dviguje rating, ta pa se je vseeno sprenevedal, da je zgolj želel slišati njegovo mnenje. Lepo vas prosim.
Primerjava Let 3 s Sex Pistolsi je samo še en dokaz, da so tovrstni izpadi več kot zaželeni. Ko so leta 1976 Billu Grundyju, sicer staremu alkoholiku, v oddaji kleli še bolj zadeti Pistolsi, je ta odletel, oddaja pa je bila v dveh mesecih ukinjena. A Grundy je nepogrešljiv del zgodovine punka in verjetno edini televizijski dolgočasnež, ki se ga danes še kdo spomni. Dvaintrideset let kasneje nas očitno želijo vreči na isto finto.
Po svoje sta s pičkami še isto nedeljo opravila Lado in Jurij. Njun gost Boris Kobal je vidno znerviran sicer lahko rekel kurc, ne pa tudi pička, zato je nekaj časa v oddaji stalno piskalo. Ampak dokler je bolj sprejemljivo biti hujskaški kot pa zmerno vulgarno zabaven, je ugibanje o tem, ali so bile omenjene situacije namerne ali ne, nepomembno.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.