Damjana Kolar

 |  Mladina 52  |  Kultura

Otango (Zadnji tango za norca)

Spektakel argentinskega tanga

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved52.jpg

© Arhiv CD

Od 26. do 31. decembra bo v Cankarjevem domu v Ljubljani na ogled spektakel Otango, v katerem nastopa deset slavnih plesalcev iz Buenos Airesa (med njimi tudi svetovni prvak v tangu Fernando Gracia z Yamilo Ivonne Garnero ter Chriastian Marquez in Virginia Gomez, ki nastopata v zadnjem videu zasedbe Gotan Project), pet glasbenikov in dva izjemna pevca. Otango je strastna in razgibana zgodba človeka, ki je vse življenje iskal svojo veliko ljubezen na obeh straneh Atlantika, a je na koncu ostal sam s svojimi spomini in norostjo. Zgodba v šestih prizorih, v katerih se nastopajoči predstavijo kar v šestdesetih kostumih, verodostojno povzema zgodovino te glasbene in plesne zvrsti. Režija in umetniško vodenje: Oliver Tilkin, koreografija: Adrian Veredice, Alejandra Hobert.
Spektakel v Ljubljano prihaja s pomočjo plesne šole 100 % Tango, zato nam je več o tem povedala njena vodja Janja Frank: “Za 10. obletnico tanga v Sloveniji smo želeli pripeljati velik in bleščeč tango. Vsako leto pripravimo Mednarodni tango festival, ki ga napolnimo s plesalci, čustvi in aplavzi; dozorel je čas, da k nam pripeljemo tango spektakel. Že desetletje sledim pomembnejšim tango predstavam, osebno poznam mnoge glavne akterje, izbrane vrhunske umetnike iz teh predstav vabim v Ljubljano na naš festival ter na delavnice tanga v šoli 100 % Tango. Otango je predstava za sladokusce: odlični koreografi in plesni pari, kostumografija, glasbeniki nam skozi večplastno zgodbo podajajo jagodni izbor tango glasbe.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.