Damjana Kolar

5. 2. 2009  |  Mladina 5  |  Kultura

Deset let Terrafolka

Februarska turneja ob jubileju

Terrafolk

Terrafolk
© Izidor Jesenk

Skupina Terrafolk bo po uspešni turneji in predstavitvi novega albuma Full Circle (gre za del istoimenske glasbeno-pirotehnične predstave, katere premiera je bila lani na Škotskem, sledile pa so ponovitve v Londonu, Torinu in Stocktonu) v Veliki Britaniji in Franciji album predstavila še v Sloveniji. Na turneji, ki bo obsegala 11 koncertov in se bo začela 12. februarja ob 20.00 s koncertom v Kulturnem domu Izola, bo skupina nastopila z razširjeno zasedbo, t. i. Terrafolk produkcijo s člani Simboličnega orkestra. Kot gostja se jim bo pridružila irska violinistka, violistka in pevka Una Palliser, ki s skupino sodeluje že nekaj let.
Več o turneji je povedal violinist Bojan CV: “Terrafolk je star deset let. Rekli smo - namesto slavja bomo raje igrali. Bolje en kombi glasbenikov v Lendavo kot sto avtomobilov poslušalcev v Ljubljano. Na ‘produkcijah’ glasbenih šol pokažeš, kaj si se naučil. ‘Terrafolk produkcija’ predstavlja, kako bi radi spremenili, kar smo se narobe naučili. V začetku smo imeli publiko z ulice in predvsem z nastopov za podjetja. Po vseh mednarodnih ekspedicijah smo se hvalili z za nas nepomembnimi dejstvi. Intuitivni boj za preživetje lahko skupino prehitro oddalji od bistva. Je bila naša zavrnitev pogodb z zahodno glasbeno industrijo zamujeni vlak ali pravilna poteza? Kdor se ne zaleti v nas kje ponoči in ne pride na februarsko slovensko koncertno turnejo, naj nas povabi, da zaigramo v njegovi dnevni sobi, kar naj nikakor ne bo rezervirano le za elito!”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.