|  Mladina 6  |  Kultura

revolver

Mag kot priloga Dela - Na Delu so nam potrdili govorice, da tednik Mag od 1. marca ne bo več izhajal kot samostojna edicija, ampak bo postal redna tedenska priloga časnika Delo. Na Delu pravijo, da želijo s to potezo dodatno obogatiti vsebino časopisa Delo ter obenem z višjo naklado povečati doseg Maga. Časopisna hiša Delo je sicer Mag kupila decembra 2005, ko se je začel proces vladnega “uravnoteževanja” časnika Delo. Skupina tedanjih Magovih novinarjev je tednik lani zapustila in ustanovila tednik Reporter, Mag pa se je medtem vsebinsko preoblikoval.

FSF brez direktorja - Samo Rugelj, direktor 11. Festivala slovenskega filma, je konec januarja odstopil s položaja. Za to se je odločil, ker organizacijska oblika festivala slovenskega filma tudi v letu 2009 ostaja nespremenjena (kar pomeni, da je direktor festivala zgolj sopodpisnik izvajalskih pogodb, zaradi česar finančna sredstva upravlja le posredno, kar prinaša mnoge operativne težave) in ker proračun festivala ostaja enak (oziroma je zvišan zgolj inflacijsko).

Naključni razlog
- Na spletni strani Požareport je objavljena korespondenca med Bojanom Požarjem in enim od kandidatov za direktorja direktorata za medije na kulturnem ministrstvu Markom Crnkovičem, iz katere je razvidno, da naj bi se slednji za kandidaturo odločil, potem ko ga je Požar vprašal, ali razmišlja o njej. “Takrat nisem o tem razmišljal ... V bistvu si mi dal idejo,” naj bi Crnkovič kasneje utemeljil svojo odločitev.

Elvis se vrača
- Skupina Elvis Jackson se še pred uradnim izidom novega albuma Against The Gravity odpravlja na turnejo po Hrvaški, Srbiji, Romuniji, Makedoniji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, 26. marca pa bo nastopila v ljubljanski Cvetličarni Mediapark.

Putin in kultura - Ruski predsednik vlade Vladimir Putin je pred časom zbudil pozornost s prodajo svoje prve slike, zdaj pa naj bi si privoščil zasebni koncert Abba tribute banda, ki oponaša slavno skupino. Bend naj bi Putina povsem navdušil, saj menedžer skupine trdi, da je poplesaval na stolu in zavpil tudi kakšen “Bravo!”. Putinov tiskovni predstavnik je to zanikal.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.