Stanka Prodnik

 |  Mladina 6  |  Kultura

Vrnitev velikih nedelj

Zmenkarije pri Mariu

Mario z Lorello in Janom

Mario z Lorello in Janom
© Žiga Culiberg

Ko se v nedeljo ob osmih vrne Mario, se zdi, da smo zadnje leto preživeli v polsnu. Kaj se je dogajalo? Ne vemo, ni pomembno, glavno, da je Mario nazaj. Vsaj tako se je zdelo, ko je Mario ves polikan in evforičen pozdravil svoje občinstvo in s svojo zaščitno osladno domačnostjo nedelje postavil nazaj na svoje mesto. Pozabili smo, da se je le nekaj dni prej na Popovih Trenjih zbijalo dno, ko sta zakonca Čepin v oddaji, ki se ima občasno za analitično, razglabljala, ali je dobro, da Čepinova deklina pokaže uspehe plastične kirurgije v Playboyu, ali ne. Pozabili smo, da je v isti oddaji Marko Crnkovič žugal ciganom, da so glasbene nule, in se spraševal, kje za boga so starši petnajstletnika, ki želi biti emo-verzija Murka.
Pozabili smo tudi, da imamo v resnici raje Lada in Jurija, ki se na svoje goste dobro pripravita, skoraj udbovsko, kot sta v prvi oddaji nove sezone priznala Lepi Breni. In čeprav je Mario v novo sezono stare oddaje pripeljal kar nekaj novosti, od pevskih zborov, mastnih najstnikov, ki bi bili radi zvezde, do lika profesorja, ki ga je odigral Uroš Smolej, sta Lado in Jurij v zadnjih treh sezonah že nabrala kilometrino, ki z lahkoto konkurira Mariu. Kajti zdi se, da se Mariu niti ne da več ukvarjati s svojimi gosti. Dobili smo občutek, da si bolj kot dobro oddajo Mario želi svojo prijateljico Lorello spetljati z lepim in oh in sploh nadarjenim Janom Plestenjakom. Tako jima je zastavljal “hipotetična” vprašanja, kdo bi se, če na primer, slučajno, bi bila onadva par, odpovedal svoji domači živali. Pa se kljub hihitanju in kar nekaj Mariovim namigom kombinacija ni izšla in je poskusil Lorello spetljati še s prav tako lepim in oh in sploh nadarjenim odbojkarjem Jasminom Čuturičem. Po debatah o tem, kaj imata skupnega, se je kljub temu vse sfižilo, saj je Mario na koncu že predlagal, da bi Lorella svojega izbranca poiskala kar v kakšnem reality showu, kot debelušna atomična Špela na primer. Ah, pa so se strinjali, da to ni dovolj pristno, in vsi štirje gostje, ki so brez otrok, kot je rad poudaril Mario, so nekoliko klavrno ostali “nespetljani”. Za tolažbo je Mario Lorelli k sreči priskrbel gostjo za eno od njenih prihodnjih obskurnih oddaj o modi, za katero nihče ne ve točno, kdaj je na sporedu. A nič zato, Lorellina mami pravi, da je njena hči super, prav tako brez Lorelle ne moremo, kajti koga le bi Mario lahko pobaral, kaj se dogaja z ustnicami Donatelle Versace, če ne prav njo?
In ko smo pogledali še vse najnovejše oglase za sredstva proti težavam s prostato in srbenjem v predelu zadnjika, smo odložili likalnik in si mirno oddahnili: vse je tako, kot mora biti, a naslednjič se bomo celo uro in pol raje hihitali Ladu in Juriju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.