Stanka Prodnik

 |  Mladina 9  |  Kultura

Menage à trois z Dragom Bulcem

Še ena potepanja po Sloveniji

Drago Bulc z Marjano in Shyamo

Drago Bulc z Marjano in Shyamo
© Stane Sršen/RTV SLO

Turistične oddaje Draga Bulca so vedno vredne ogleda, četudi nam potepanj po Sloveniji in raznih rekreacijskih dejavnosti ni ravno mar, še manj pa sponzorskih kompenzacij, ki jih v oddaji kar mrgoli. Ne glede na to, ali nas v Sloveniji pestijo poplave, evrovizijski zmagovalec ali recesija, v Bulčevih oddajah je vzdušje vedno isto. Naj spomnimo, Bulčeve oddaje so nam dale Jasno Kuljaj, predvsem pa neskončen vir zabave, ko Bulc skuša s svojimi novimi prijemi ponuditi isto oddajo, ki nam jo pravzaprav prodaja še iz časov Homo Turisticusa.
Tudi tokrat nas ni pustil žejnih. Z ekipo, s katero je pripravljal že oddajo o nizkoproračunskih izletih po Sloveniji Poletna potepanja, se je v ponedeljek vrnil z zimsko različico. Oddaja Na lepše tako voditeljico Marjano Grčman pošlje na smuči, kjer mora seveda nerodno pasti na kranjskogorskih strminah, pa vreči kepo v kamero, vmes pa še malce klepeta z domačini in tujimi turisti, pri čemer ji je spet uspelo najti pravi kuriozum: Kolumbijko na smučeh, ki obvlada nemščino. A inovativne reportaže, kjer voditelji pokažejo, da niso zgolj napovedovalci, ampak občasno tudi plezalci, smučarji in sankači, niso nič nenavadnega, kaj šele novega. Prav tako ni nič novega, da Bulc v prispevku s kamero dramatično približa umazan kup snega, a doda, da tokrat ne bo težil z napakami Kranjske Gore, ko so se pa tako lepo izkazali z organizacijo Vitranca. Bolj kot to nas je tokrat presenetil zmagovalni portret “prvega moža slovenskega turizma”, Marjana Hribarja. Čeprav nismo niti približno izvedeli, kaj magister Marjan počne na direktoratu za turizem, no razen, da mu mična tajnica prinaša papirje, ki jih nato skupaj malce preletita, smo izvedeli vse o njegovem zasebnem življenju. Sodeč po prispevku ima naš Marjan veliko prijateljev/sosedov, ki se radi kažejo pred kamero, ima tudi zidanico in vinograd, obiranja pa ga uči kar sam kralj cvička, četudi se mora med trto sprehajati v svojem škrlatnem pregrinjalu v stilu zvezdnatega Dannyja in z zlato krono. No, naš Marjan igra tudi namizni tenis in smuča na Kopah. Vesel je, da ga podpira minister Lahovnik in da je ob nastopu funkcije imel na voljo veliko razvojnih sredstev. Res je postregel z neko milijardno številko, a ob pogledu na bazenčke v ozadju smo povsem preslišali, kaj nam je hotel povedati. Marjan je skratka človek, ki ti ob obisku svoje zidanice postreže s salamicami in cvičkom, tako kot se spodobi, če je v gosteh sam Drago Bulc. In seveda je zanj na koncu zaključil, da je pravi “homo turisticus”.
Tako je veslanje Irene Shyame Hlebš po Zbiljskem jezeru povsem izgubilo svojo dramatičnost, čeprav nam je domačin povedal natančen izračun, koliko dekagramov kruha dnevno zmečejo na vsakega laboda. Kar ne moremo dočakati, koga nam bo Bulc predstavil naslednjič.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.