|  Mladina 16  |  Kultura

Revolver

Izbor direktorjev - Prejšnji teden se je iztekel rok za prijavo na javna razpisa za direktorja dveh vseslovenskih kulturnih ustanov, Moderne galerije in Slovenskega gledališkega muzeja, saj se njunima dosedanjima direktorjema, Zdenki Badovinac in Ivu Svetini, izteka mandat. Na ministrstvu za kulturo pravijo, da bo izbor predvidoma znan po prvomajskih praznikih, sicer pa se za prvi položaj poteguje pet kandidatov, za drugega pa štirje.

Šepetanje zbora
- Janko Lorenci, ki je med drugim tudi Mladinin kolumnist, je izdal novo zbirko kratke proze z naslovom Šepetanje zbora, ki prinaša 23 zgodb o posameznikih in njihovih usodah. Zgodbe, ki obsegajo od treh do 30 strani, prikazujejo mehaničnost, avtomatizem, togost in nepopustljivost, ki glavne junake varujejo in jih hkrati tudi onemogočajo.

Konkurenca Eurosongu
-Teater Narobov bo v Cankarjevem domu tudi letos izvedel Improvizijo, parodijo na glasbeno tekmovanje Evrovizija oz. Eurosong. Tekmovanje bo 12. maja, na isti dan, ko bo v Moskvi na sporedu prvi polfinale Eurosonga.

Exit spet zvezdniški - Seznam nastopajočih na novosadskem festivalu Exit je vse daljši. Poleg Arctic Monkeys in Mobyja naj bi nastopili tudi Patti Smith, Kraftwerk, Korn, Manic Street Preachers, Madness, The Prodigy ...

Festival Prelet
- Od 9. do 12. maja in od 29. maja do 1. junija bo v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) tretji festival tega gledališča Prelet, na katerem se bodo predstavili gledališka skupina Pia Fraus s predstavo Živali iz Brazilije, reško Hrvaško narodno gledališče s predstavo Turbofolk, Scena Gorica iz Velike Gorice s predstavo Pijani proces, na ogled pa bodo tudi predstave z rednega repertoarja SMG.

Velika arhitektura
- 14. maja bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani mednarodni arhitekturni dogodek Big Arhitektura 09, na katerem se bodo predstavili arhitekturni biroji iz Norveške, ZDA, Nizozemske, Francije, Španije, Irske in Finske, podelili pa bodo tudi prve nagrade za arhitekturo Hiše Awards 09.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.