Saša Eržen

 |  Mladina 21  |  Kultura

Slovenski Kompostelo

Po poti rumenih kapesant

/media/www/slike.old/mladina/phudo21.jpg

© Saša Eržen

Na prometne znake našraufane rumene kapesante z napisom “Jakobova pot” niso delo kakih nadobudnih staršev, ki bi svojemu frocu označili pot v šolo, ampak jih je tjakaj navesilo Društvo prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji. Jakobova pokrivača, najbolj poznana iz Shellovega logotipa, služi kot smerokaz ob slovenski romarski poti svetega Jakoba, ki vodi mimo njemu posvečenih cerkva, od Slovenske vasi pri Obrežju, čez griče in doline, Novo mesto in Ljubljano do Repentabora oziroma Trsta. Društvo prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji po tej poti enkrat na leto organizira devetdnevno peš romanje, dolgo približno 300 km, lahko pa se nanjo odpravite tudi sami in sledite rumenim školjkam. Vse Jakobove poti sicer vodijo v znameniti romarski kraj Santiago de Compostela na severozahodu Španije, kjer je pokopan sveti Jakob, zavetnik romarjev in popotnikov ter domnevno Jezusov bratranec.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.