Saša Eržen

 |  Mladina 23  |  Kultura

Pivo za pse

Goveja župa v steklenici

Gerrie Berendsen, lastnica trgovine za male živali v kraju Zelhem na Nizozemskem, s svojimi psi enkrat na leto odhaja na lov v Avstrijo. Po napornem dnevu si privošči pivo, te sproščene trenutke pa je želela omogočiti tudi svojim kosmatincem, zato si je izmislila pasji pir. Ta ne vsebuje niti alkohola niti ogljikovega dioksida in ima okus govedine, servirate pa ga pri sobni temperaturi, torej gre za čisto navadno govejo župo. Pivo je narejeno iz vode, izvlečka govedine, izvlečka ječmenovega slada, mlečne kisline in kalijevega sorbata. Če steklenico pretresete, se ustvari tudi pena. Za male in srednje pse priporočajo pol steklenice pira na dan, za velike pasme celo dozo, odprto flašo lahko v hladilniku hranite tri dni in tri noči. Varijo ga v majhni nizozemski pivovarni, prodajajo v nekaterih državah po Evropi, v kratkem tudi pri nas.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.