Damjana Kolar

18. 6. 2009  |  Mladina 24  |  Kultura

Poletna muzejska noč 2009

20. junija od 10.00 do 24.00

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved24.jpg

Gre za že tradicionalno akcijo slovenskih muzejev, galerij in drugih razstavišč, ki se je prvič zgodila leta 2003 na pobudo Mednarodnega grafičnega likovnega centra v Ljubljani. Prireditev predstavlja muzejsko-galerijske in druge umetnostne ter arhivske ustanove kot prostore za sproščeno in ustvarjalno preživljanje prostega časa. Letošnja bo že sedma po vrsti, vanjo pa bodo poleg Ljubljane vključeni še Bohinj, Beltinci, Betnava pri Mariboru, Celje, Gornja Radgona, Hoče, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Novo mesto, Piran, Pivka, Polhov Gradec, Ptuj, Slovenj Gradec, Škocjan, Škofja Loka in Velenje.
Več nam je povedala koordinatorka prireditve Irena Marušič iz Tehniškega muzeja Slovenije: “Na podlagi ankete, ki smo jo izvedli v lanskem letu, bo letos največ aktivnosti skoncentriranih v pozno popoldanskem in večernem času. Program bo raznovrsten in namenjen različnim ciljnim skupinam, od otrok do družin in posameznikov, za tujce pa bodo pripravljena vodstva v tujih jezikih. Potekale bodo zanimive in zabavne delavnice, predavanja, otvoritve razstav, vodstva po stalnih in občasnih razstavah, različna tekmovanja in preizkusi, pa tudi koncertov ter plesnih in gledaliških predstav ne bo manjkalo - tako znotraj kot tudi zunaj muzejskih prostorov. S tem se Poletna muzejska noč širi in spreminja v vseslovensko kulturno druženje, ki vsako leto privabi številne obiskovalce (lani več kot 22.000), ki so glede na podatke ankete s programom zadovoljni in se radi vračajo.” Več na: www.muzejska-noc.si.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.