Saša Eržen

18. 6. 2009  |  Mladina 24  |  Kultura

Klošarsko vabilo

Karton namesto papirja

Vabilo na strokovno srečanje o zdravstvenem varstvu brezdomcev, ki ga organizira ministrstvo za zdravje v sodelovanju z znanstvenimi in zdravstvenimi ustanovami ter nevladno organizacijo Kralji ulice, je nedvomno izvirno in simpatično, a na prvo žogo in za vsako ceno. Na posvetu bo govor o zdravju in dostopnosti zdravstvenih storitev za brezdomce, zato so s formo vabila skušali posnemati klošarski izdelek. Natisnjeno je na kartonu, na katerem je fejkan umazan odtis podplata, na vrhu je v verzalkah, s flomastrom in slovnično napako dopisano: “Mi smo bolnica ne socialna ustanova!”. Zaradi varčevalnih ukrepov vsem niso mogli poslati tiskanega vabila, so zapisali v elektronski različici. Kaj pa če bi namesto marketinške agencije za zasnovo in izvedbo vabila raje najeli brezdomce?

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.