Damjana Kolar

 |  Mladina 25  |  Kultura

Festival Lent

Od 26. junija do 11. julija: tokrat že sedemnajstič

iCubanismo

iCubanismo
© Arhiv Mladine

Kulturni utrip štajerske prestolnice bo tudi letos popestril mednarodni festival, ki se je pred sedemnajstimi leti razvil iz folklornega festivala Folkart. Tako se bodo na okoli 30 prizoriščih odvijali različni dogodki, od koncertov do gledaliških in plesnih predstav, kreativnih delavnic za otroke in športnih prireditev, v okviru festivala pa bomo tudi letos lahko spremljali mednarodni folklorni festival Folkart, festival Jazzlent, festival uličnega gledališča Ana Desetnica ter Mladinin oder, ki je namenjen predstavitvi neuveljavljenih glasbenih skupin.
Več o tem, kako so potekale priprave, nam je povedal direktor Vladimir Rukavina: “Veliko je bilo vprašajev okoli letošnjega Festivala Lent, največje tovrstne prireditve v državi, in res je, da je nekaj časa visel na nitki. Priprave na festival so se začele v še ‘nerecesijskih’ časih - takrat so bile sklenjene tudi prve pogodbe. Kasneje so sponzorji, ki so že obljubili prispevke, začeli te zmanjševati, zato je zavladala panika. Na srečo so se našli drugi, ki so videli v sponzoriranju festivala poslovno priložnost, dodatno pomoč pa je obljubila tudi Mestna občina Maribor in dejansko omogočila, da bo festival, ki pomeni enega od temeljev prihajajoče Evropske prestolnice kulture 2012, zaživel v neokrnjeni podobi. Tako bodo med drugim nastopili: Solomon Burke, Keziah Jones, Dog Eat Dog, iCubanismo, Hazmat Modine, Ba Cissoko, zgodil se bo Jazz podij pod vodstvom Nina de Glerie, spet bo veselo v Art Campu in Parku doživetij.” Več na: http://lent.slovenija.net

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.