|  Mladina 25  |  Kultura

Vojislav Vojo Kilibarda, slikar

Črnogorski umetnik o razstavi Avtoportret, ki je na ogled v novomeški galeriji Simulaker

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz20090619_7548.jpg

© Borut Peterlin

“Obožujem morje, kafane in ženske, športam pa zgolj zaradi rekreacije - v tem pogledu sem tipični Mediteranec. Delam v Kulturnem centru Herceg Novi kot programski urednik likovnega programa in kot oblikovalec. Da bom slikar, sem vedel že kot mulec, zato sem se vpisal na srednjo umetniško šolo Petra Lubarda v Cetinju in nato še na Akademijo likovnih umetnosti v Trebinju, kjer sem 2006/07 diplomiral s temo Avtoportret. Diplomsko delo sem zagovarjal skozi tri medije: risbo, fotografijo in olja na platnu - slednja tretjina je do 19. julija na ogled v novomeški Galeriji Simulaker. Avtoportret sem izbral, ker pač ni umetnika, ki se ne bi ukvarjal s to temo, s psihološko analizo samega sebe. Zdaj sem se od tovrstne klasične figuracije malo oddaljil, zadnje čase slikam predvsem nefigurativne pejsaže, zgolj barva, in pri tem bom ostal vsaj še kako leto.
Pri enaintridesetih letih je razstava v Novem mestu moja tretja samostojna razstava, sicer pa so mi veliko bolj pri srcu skupinske - kolegi, rama ob rami, takrat sem precej bolj produktiven. Imam veliko vzornikov, a so njihova imena odvisna od časa in mojega razpoloženja.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.