Saša Eržen

 |  Mladina 26  |  Kultura

Mačja igrala

Tank, letalo in gasilski avto iz lepenke

/media/www/slike.old/mladina/phudo26.jpg

© Saša Eržen

Mačke so igriva bitja. Kadar ne dremuckajo, morajo nenehno kaj raziskovati, loviti in praskljati. Da bi odvrnili pozornost in kremplje s sebe, kavča in zaves, včasih zadostuje že navadna kartonska škatla. Če ima vaša mačka dovolj žepnine, pa si lahko omisli precej verodostojni škatlasti gasilski avto, letalo ali tank iz lepenke, stvaritev bistroumnih britanskih oblikovalcev kompanije suck uk. Ker so mačja igrala naprodaj v dvodimenzionalni obliki, bo pri pregibanju in sestavljanju potrebovala vašo pomoč. Na dnu in v strehi igrala je luknja, skozi katero se bo muca prerinila v notranjost škatlastega vozila, ki je, tako kot zunanjost, opremljena z mnogimi mačjimi vizualnimi heci - ribami, fotografijami mačjih lepotic v kopalkah, promačjimi in protipasjimi parolami ... Ker je zadeva iz lahkega materiala, jo bo v njej skrita mačka v veliko zabavo gledalcev premikala po tleh, kot da bi se zares peljala.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.