Stanka Prodnik

 |  Mladina 26  |  Kultura

Obremenjena Ljudmila

Kako je Pop TV ponovno uspelo zagotoviti termin za sovražni govor

Pretepeni Blažič in nestrpna Ljudmila v TV Klubu

Pretepeni Blažič in nestrpna Ljudmila v TV Klubu
© POP TV

Čeprav se je minuli teden nadaljeval v državniškem vzdušju, katere vrhunec je bila proslava, za njo pa dan kasneje dokumentarec o Bučarju, v katerem smo izvedeli, da France iz Bohinjske Bistrice ni bil ravno “za plesat”, je glavni pečat na TV-program vseeno pustil napad na lokal Open. No, seveda poleg smrti Michaela Jacksona, zaradi česar se še zdaj na vseh glasbenih kanalih besno vrtijo njegove uspešnice. Čeprav mu je POP TV posvetila skoraj pravo reportažo, so nedeljsko informativno oddajo na komercialni televiziji vseeno zaključili z gosti, ki bi jih prej pričakovali v oddaji Uroša Slaka. A ker je ta že na dopustu, se je problema homofobnega nasilja v TV Klubu lotila njegova žena, in to slovesu komercialne televizije primerno. V studio je povabila pretepenega Mitjo Blažiča, Romana Kuharja z Mirovnega inštituta, navijača za referendume Aleša Primca in Ljudmilo Novak, ki je, ker je Jelinčič očitno na počitnicah, zdaj uradno dežurni nestrpnež. Čestitamo.
Ko na ekranu zagledamo predsednico obskurne slovenske stranke, ki ne zbere niti toliko glasov, da bi se uvrstila v državni zbor, vemo, da se nam ne obeta nič dobrega. Novakova ima namreč zadnje čase na POP TV skoraj abonma; sicer blesti ob priložnostih, ko je treba pljuvati po Titu, rada tudi razloži, zakaj so bili domobranci prisiljeni kolaborirati z nacisti, v prostem času pa poroča pare in teži homoseksualcem. Tako tudi v nedeljo, ko se je borka za misijonarski položaj odločila, da bo vsem tem čudnim gejem, lezbijkam in kar je še nenaravnega življa, razložila, naj nehajo izzivati in jo obremenjevati s to svojo čudno spolno usmerjenostjo. Njihovo spolno življenje je nerodovitno in zato si ne zaslužijo enakih pravic kot kleni Slovenci, ki občujejo zgolj za potrebe razmnoževanja. Sploh pa moramo takoj prepovedati demonstrativno poljubljanje med homoseksualci, ker se potem otroci pri nedeljskem kosilu zgražajo in povzročajo nemir in prepire v družini.
Ljudmila je v nedeljo res blestela, izumila je tudi sistem, po katerem lahko določimo, kakšna ljubezen si zasluži zakonsko določene pravice in kakšna ne, najbolj pa jo je navdušila njena lastna misel, da je parada ponosa eno samo obremenjevanje tistih, ki se zavzemajo za naravne stvari. Skoraj bi se nam zasmilila, a ji je k sreči pomagal Primc, borec proti umetni oploditvi, prostituciji in izenačitvi človekovih pravic. Ta se je cel pogovor živčno smehljal in cepetal pod mizo, očitno obremenjen zaradi prisotnosti “drugačnih” za omizjem. Vsem homoseksualcem je zabičal, da je sprevidel njihovo sprevrženo igro, da bi izenačili pravice vseh državljanov in da jim ne bo uspelo.
Še dobro, gospod Primc, skoraj smo že mislili, da bomo v 21. stoletju stremeli k enakopravnosti, tako pa se očitno vračamo nazaj v temne čase.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.