Hannibal - Rojstvo zla

Peter Webber Aaron Thomas, Gaspard Ulliel, Gong Li, Dominic West, Rhys Ifans

/media/www/slike.old/mladina/hannibal.jpg

 

Dr. Hannibal Lecter končno zamenja obraz. Ne brez razloga: Rojstvo zla je namreč film o tem, kako je dr. Hannibal Lecter postal Anthony Hopkins. Okej: kako je Hannibal Lecter postal dr. Hannibal Lecter - sentimentalni chic kanibal z artističnim apetitom in aristokratskim bontonom. Kako? Zelo preprosto: Hannibal (Aaron Thomas) je bil vojna sirota. A to še ni vse: rodil se je v Litvi. Tudi to še ni vse: njegovi starši so živeli v gradu. In tudi to še ni vse: ko luftwafe stolče njegova starša, ki ju za nameček požrejo še volkovi, in ko se s sestro Mišo v vojnem kaosu izgubita, saj veste, tako kot oni mulo v Cesarstvu sonca, ju najdejo naključni mimoidoči, ki jih je vojna že tako sestradala, da sklenejo, da bodo Mišo pojedli. Kar potem tudi storijo, pri čemer se jim niti sanja ne, da so pojedli napačnega otroka. Ko Hannibal zraste, dobi obraz Gasparda Ulliela, po krajšem gostovanju v filmu Karate Kid pa se odloči še za malce daljše gostovanje v filmu Paul Kersey ne oprosti, kar pomeni, da poišče tipe, ki so pojedli njegovo sestro, in jih spremeni v lunch-paket. V rokah ima tako nenadoma kopico obrazov, ki bi jih lahko nosil kot oblačila, toda ne - Hannibal raje sklene, da si bo sešil ameriško zastavo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.