Damjana Kolar

 |  Mladina 28  |  Kultura

Dobimo se pred Škucem

Od 17. do 26. julija v središču Ljubljane

Iz principa

Iz principa
© Nada Žgank

Tudi letos bo na Starem trgu pred ljubljansko Galerijo Škuc potekal festival brezplačnih kulturnih dogodkov raznovrstnih umetniških zvrsti, ki bo popestril poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Program festivala bo obsegal glasbeni program Muzika na Starem trgu (duo Incurabili, Trak 47, Polimodio, Mlada beltinška banda, Uluru, Leon Matek Trio, Franc & Roses, Bogunov, Žoambo Žoet Workestrao), gledališki program Teater v galeriji (Milena Zupančič v tej igri ne igra, Večna medikacija, Ostržek, Iz Principa, Pisali so na čela sten, Kovček, Bela mačica, Tinko Polovinko), kulturno-izobraževalni program za otroke Škucove packarije in za mlade Ustvarjalno, Škucovo tržnico (prodajna razstava del s študentov NTF in modna revija, prodaja knjig in CD-jev, Smetumet stojnico), literarni in filmski program (Film pred oltarjem Metoda Pevca, Jesenice : Detroit Damjana Kozoleta).
Več o dogajanju nam je povedala vodja projekta Jasmina Kožar iz Duštva Škuc: “Tudi letošnji pester festivalski program je namenjen široki javnosti z različnimi kulturnimi željami in potrebami, saj obsega glasbene, literarne, gledališke, plesne, filmske dogodke, razstavo, modne revije, ustvarjalne delavnice in Škucovo tržnico. Novost je sodelovanje s študenti NTF, Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, s katerimi smo pripravili razstavo Osebno v tekstilu in več modnih performansov. Glasbeni in gledališki program smo oblikovali s pomočjo javnega povabila, na katerega se je odzvalo več kot 50 skupin in posameznikov.” Več na: www.skuc.org.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.