|  Mladina 30  |  Kultura

Organizatorji festivala Trnje 2009

... o 12. festivalu drugačne glasbe, ki bo ta petek in soboto, 31. julija in 1. avgusta, v Trnju pri Pivki ter na katerem bodo nastopili Damir Avdić, New Wave Syria, Ana Pupedan, Repetitor in drugi

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz30_trnje_fest_b5.jpg

© Borut Peterlin

“Ranljiva narava si ne želi masovk, tudi mi se jim izogibamo, zato ne želimo postati Rock Otočec, Metal Camp ali kaj podobnega. V hladu, borov lučaj od vasi Trnje in streljaj od Pivke, dvanajsto leto zapored vztrajamo skupaj bojzi in bojzinje iz Mladinskega kulturno-delavnega centra Postojna in Hiše kulture v Pivki. Brez sponzorjev, kreditov, donosov, predragih bendov, poze, napihnjenosti in samovšečnosti. Z željo po umirjeni rasti, saj to dojemamo očitno drugače od drugih.
Gre za čisto zadovoljstvo in veselje. Obiskovalcev in nas. Prostovoljno, brez želje po zaslužku, slavi in hvali. Na temeljih štaba rajnke nam JLA, v vrtači in na travniku gospe Mire. Tam namesto televizije vsako leto gode, bobna in sopiha okrog dvajset bendov. V vseh teh letih že skoraj dvesto. Spalnica je travnik, jedilnica in pivnica pa ostanki štaba. Človek ne potrebuje nič več, kvečjemu manj.
Datum Trnja določamo po polni luni. Zato se vnaprej opravičujemo, da tu pa tam, enkrat enim, drugič drugim, skočimo v zelje. Tokrat zadnji dan julija in prvi dan avgusta. Za vse tiste, ki nimajo za morje. Za hardkorovce, metalce, rokerje, alternativce in vsa ostala bitja, ki ne najdejo opoja v čredi
.”
Ize, Marko in Samo

* Več na: http://www.myspace.com/festivaltrnje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.