|  Mladina 34  |  Kultura

Nejc Smodiš in Sebastjan Šeremet, slikarja ...

... o svojem ustvarjanju, ki ni plod formalne likovne izobrazbe, temveč samoizobraževanja, pogovorov ob nastalih delih in strokovne rasti ob intenzivnem ustvarjalnem delu

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz34_seba_in_nejc_b5.jpg

© Borut Peterlin

“Najina umetniška dela izražajo kritiko današnjega sveta, tako da so njihovi motivi logično pesimistični. Namen najinega dela je, da ljudje spregledajo drugo plat realizma, ki ga komercialni mediji skrbno skrivajo. Navdih črpava iz vsakdanjega sranja, ki se izteka iz egoizma, ki je žal prisoten tudi v verskih vodah. :)
Delava vse, od preprostih skic, oljnih in akrilnih slik, fresk do kipov ter unikatnih mask. Posledica vsestranskosti je sodelovanje s številnimi alter bendi. Od tega naj omeniva Interceptor, ki je snemal videospot z najinimi maskami, pleme Strojmachine, s katerim nastopava v živo na koncertih, in številne naslovnice metal bendov. Delava tudi ilustracije knjig (Slovanstvo, Mesečinska struna).
Če se kdo odloči, da bo drugačen tudi med slikarji, mora enostavno ustreliti lastno denarnico. Kljub temu da sistem ne razume in ne podpira najine umetnosti, žeja po ustvarjanju in zadovoljstvo ob končanem delu odtehtata rane, ki nama jih zadaja sistem.
Želja za prihodnost je ta, da nama ne bi bilo več treba slikati komercialnega, pocukranega sranja in da ljudje začnejo dvomiti. Vse to z namenom, da se pojavi več istomislečih. ‘Biti slikar je težko, biti alternativni slikar je umetnost!!!’”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.