Stanka Prodnik

 |  Mladina 34  |  Kultura

Misice so svet že rešile

Miss Universe in njihove modrosti

Slovenska kandidatka Mirela Korać ni prepričala žirije

Slovenska kandidatka Mirela Korać ni prepričala žirije

Priznajmo si, poletno obdobje kislih kumaric se izteka. Občasno se zdi, da so informativne oddaje sredi tedna spet podobne tistim iz “zlatih” časov večnih kriz, škandalov in žrtev povojnih pobojev. Čeprav smo se v ponedeljek valjali od smeha ob prispevku Popovega Janeza Usenika o slovenski policijski konjenici, ko je pri raportu pisalo, da je novinar “na sliki levo” (na desni je bil namreč konj policaj), nas je že naslednji prehod v rubriko Pop In, ki jo vodi najbolj nekarizmatično bitje na svetu, prepričal, da si moramo ogledati tudi kaj bolj resnobnega. Ko je Edi Pucer Darjo Zgonc trepljal po rami, naj se ne sekira, če so blondinke out, smo vedeli, da je ogled tekmovanja humanitarnih delavk obvezen.
Lepotna tekmovanja so v zadnjih letih, ko se jim je dokončno odpovedala nacionalka, postala stvar lokalnih televizij in tabloidnih revij, kjer včasih potrebujemo res dobro znanje o finalistkah izbora mokre majice, da vemo, koga so paparaci tokrat ujeli na sladoledu. Miss Universe je tako brez veze, da še na Kanalu A nismo dobili živega prenosa, temveč samo posnetek, ki pa tudi ultra pokrajšan traja skoraj dve uri. Že po prve pol ure smo dobili cvet petnajstih lepotic, ki so bile kljub različnim etničnim ozadjem na koncu, postavljene druga ob drugo, videti, kot da so bile krojene po meri. Žal nam je bilo, da nismo mogli dlje časa gledati uvodnega prihoda celotne horde misic, ki so nosile razne bizarne kostume: od narodnih noš in kostumov, ki bi jih pričakovali kvečjemu na karnevalu v Rio de Janeiru, do res nenavadnih prikazov domače folklore. Nemka je denimo na plečih nosila kar brandenburška vrata.
Ko so nam lepotice predstavili v kopalkah in nato še v večernih oblekah, smo izvedeli marsikaj. To niso kar neke mladinke, to so prave športnice, filozofinje, strokovnjakinje za mednarodne odnose, matematičarke, vnete bralke, uh, samo še kakšna strokovnjakinja za astrofiziko je manjkala, pa bi lahko rešili svet. Ampak po mnenju teh bejbik je svet že rešen. Ko smo končno dočakali naš najljubši del lepotnih tekmovanj - odgovore na vprašanja žirije - jih je ostalo samo še pet. In smo izvedeli, da bi moralo biti testiranje za aids obvezno, da je grozno, da v nekaterih deželah ženske ne smejo nositi kopalk, saj v kopalkah ženske pokažejo svoja lepa telesa, za katera trdo delajo, zmagovalka iz Venezuele pa je mirno izjavila, da so ženske že dosegle enako mesto v poslovnem svetu kot moški in da smo že vsi super in fino enakopravni. In ker je tako, ona v kopalkah lahko peca Floja Rida, medtem ko morajo moški v obleki, zapeti do vratu, sedeti v komisiji. No ja, očitno venezuelska tradicija vzgajanja misic še vedno cveti, kar bi lahko vedela tudi res dolgočasna komentatorka Ota Roš.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.