Stanka Prodnik

 |  Mladina 35  |  Kultura

Ljudmila Novak ima mlade

Piramida kot napoved nove politične sezone

Voditeljica piramide Erika Žnidaršič in njen poštar

Voditeljica piramide Erika Žnidaršič in njen poštar

Pred začetkom nove televizijske sezone je bilo na nacionalki treba opraviti s starimi grehi. V oddaji Piramida je bilo treba soočiti lanske največje: klenega Gorenjca, ki je tudi župan Bohinja, igralca, ki denar služi na največji nacionalki konkurenčni televiziji, in teologinjo, ki je logičen antipatični nasledek naše najljubše borke za misijonarski položaj Ljudmile Novak. Seveda je imel nastop vsakega od nastopajočih svoj razlog. Predvsem Alenka Šverc je morala povedati, da bo naslednje leto kandidirala na lokalnih volitvah za županjo Maribora, verjetno pa je samoumevno, da bo svojo lokalno politično pot nadaljeval tudi župan Franc Kramar. No, za Zmaga Batino sicer ne vemo, koliko ga bomo videvali v novi televizijski sezoni, je pa njegov obraz vseeno najbolj vezan na Pop TV in je bil njegov nastop na nacionalki zato toliko bolj nenavaden.
Preprosti mesar, ki si svoj imidž deli z Brankom Lužarjem iz afere Orion, je v lanski sezoni uspešno razbijal vse svoje sogovornike in s svojimi levičarskimi vrednotami vzbujal upanje, da na nacionalki v kakšni oddaji lahko zmaga tudi kdo brez članstva v NSi ali SDS. A očitno so lovke NSi vse daljše in vse debelejše. Ne glede na to, kako mizerne odstotke pobere na volitvah, vedno je bo dovolj po vseh možnih oddajah, kot da bi bila glavna opozicijska stranka, čeprav ne zmore niti v državni zbor, na kar jo je opozoril tudi Emeršič. A Šverčeva se ni pustila zmesti, vztrajno je častila lik in delo svojega bivšega šefa in bivšega finančnega ministra Bajuka, občasno je potarnala, da zaradi članstva v NSi ne more dobiti vsake službe, ki bi si je želela, potem pa je še vrgla kost najboljšemu kolumnistu v Sloveniji Vladu Miheljaku in mu priznala, da sta se s petdesetletno šefico Ljudmilo nedavno povzpeli na Triglav. Pa da ne pozabimo, na Triglavu je bila z žensko, ki ima svetovni rekord v dolžini poroda: rojevala je namreč celotno osamosvajanje.
In kaj so glavne vrline nekdanje državne sekretarke? Da je približno tako simpatična kot njena šefica, da govori s še bolj debelim štajerskim naglasom kot Zmago Batina in da izjemno rada citira Sveto pismo, še najraje pa kakšno reče o Adamu in Evi. In Batina? Bil je edini, ki je v debati o spolu atletinj feministično izpostavil človekovo dostojanstvo, čeprav naj bi bil njegov lik največji kmetavz v studiu, in edini, ki je dejansko spregovoril o temah, ki so jim jih predlagali. No, pa še meča Erike Žnidaršič smo si lahko med njegovimi nastopi ogledali do potankosti, saj je kamera Batino snemala skoraj med nogami voditeljice.
Res neverjetno je bilo, da je lik mesarja s komercialne televizije toliko časa zmagoval na nacionalki, še bolj neverjetno pa je, da mu je krono vzela teologinja iz Maribora. Nas že zanima, za katero temo se bo specializirala in katero marginalno družbeno skupino bo v oddajah v prihodnosti napadala Šverčeva.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.