Jure Aleksič

 |  Mladina 39  |  Kultura

Obetavni zverinjak

Kmetija slavnih - vse, samo da gledalcu ne bi bilo treba razmišljati o proračunu

Tekmovalci na Kmetiji slavnih

Tekmovalci na Kmetiji slavnih
© POP tv

Kako neprecenljivo je Angelca Likovič bolščala v prvi vkorak La Toye - čeprav glede na to, kako fukiš se je gospa Angelca za to pilotno oddajo oblekla, res ne vem, kaj je imela tako neprecenljivo za bolščati. Ampak Janezova osnovnošolska učiteljica daje vsaj uvodoma signale, da bi znala pod črto izpasti pozitivka - gajstna zagovornica sožitja in sodelovanja, ki bi skupaj z mikrobiologom razpustila parlament. Gospod Leban ob njej je kleni pesimist, kar tudi ni nujno slabo, se pa bojim, da bo čedalje bolj naporno prenašati Marka Žitnika, to one-man stroko, iz katere kar mezijo brutalno očitni stavki in analize, ki bi utegnile horizonte razširiti predvsem kakšni spirogiri.
Sama izbira likov za freakshow sploh ni tako napačna. Lepuškasti ukročeni roker Goran, divja La Toya (ki pol časa izgleda kot ena taka prav prikupno preprosta primorska frača, pol pa kot rapidno topeča se voščena figura), zelo dekorativna Maja, čedalje bolj Blafu podobni alkoholik Artur. Legenda enoobrvnega elektrobugija in zategnjenega e-ja Fredi, naga babica Suzana, od bolečine dozoreli čedni slehernik Marjan. Rezgetajoča devica Salome (ne smemo ji zanikati, da je v tem bizarnem mozaiku še posebej pomemben kamenček), južno hitri Miki, drobna seksoslovka Alenka. Slednjo so predstavili kot žensko, ki upa, da bo prej nehala živeti kot seksati, za kar si vsaj jaz zelo težko predstavljam, kaj konkretno bi sploh lahko pomenilo. Po dolgem mozganju si pri najboljši veri ne znam naslikati drugega, kot da si torej nemara želi, da bi jo v hladilniku parkrat nabrisal kak mrtvašničar?
“Ma tukaj so itak čisto vsi v kurcu!” je začetek desettedenskega cirkusa komentirala dolgoletna poznavalka slovenske estrade, s katero sem gledal prvo oddajo: “Mislim, da se moraš it semle glupirat za nekakšne zlatnike, ki ti jih POP potem še sproti krade, mora biti tvoja karijera res že čisto na lajf suportu.” Ampak sam ostajam optimist! Potencial je vsekakor tu, ta zasedba lahko useka spiralo v praktično katerokoli smer. Najbolj se mora človek žal bati pregovornega idejnega bankrota POP-ove kreativne ekipe, ki ga je takoj na začetku tako učinkovito zastopala brutalno dolgočasna mati klišejev Anja Tomažin. Torej naj temu ambicioznemu projektu ob splovitvi zaželim predvsem čim manj nje in čim več tega, kako Artur Štern lula v svojo račko!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.