|  Mladina 40  |  Kultura

M&N Dance Company, plesalca ...

... o svojem plesnem ustvarjanju, ki hip hop kombinira z modernimi tehnikami

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_20090902_2638.jpg

© Borut Peterlin

“Ustvarjava s širjenjem prav posebnega plesnega sloga, v katerem prevladuje zanimiva kombinacija hip hopa in moderne tehnike. Poskušava mešati nove tendence v plesu in doživeti ples kot kompleksno umetnost, ki omogoča in odpira različne možnosti izražanja. Oblikovane koreografije temeljijo na izraziti menjavi dinamike giba, s čimer skušava ustvariti nekakšno emotivnost plesnih fraz. Trenutno ustvarjava na Nizozemskem, kjer sva oba končala študij na Rotterdam Dance Academy. Po končanem študiju sva bila oba člana Scapino Ballet Roterdam. Lansko leto sva delala koreografijo za televizijski program ‘So You Think You Can Dance’ na Nizozemskem. V teh dneh poučujeva v Amsterdam Dance Centru, obenem pa se intenzivno pripravljava na najino celovečerno predstavo ‘Dust in the Wind’, ki jo po uspešni premierni predstavitvi v Haagu v oktobru predstavljava še v teatru Lantaren v Rotterdamu.”

M&N Dance Company

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.