Stanka Prodnik

 |  Mladina 40  |  Kultura

Vrnitev sanjske ekipe

Kako sta Pukšič in Grims zmagala v Studiu City

Zagonetni nasmešek Branka Grimsa

Zagonetni nasmešek Branka Grimsa
© Matej Leskovšek

Težko je skriti zadovoljstvo ob vrnitvi vseh oddaj v njihove običajne termine, četudi to pomeni, da se nam para srce, ko Neža Maurer pri Mariu pogrne po neskončnih stopnicah ter ko Ota Roš (po Zrnečevo Mrož) v zabavni oddaji žali svojo lezbično prijateljico in prostodušno pove, da je najprej mislila, da je Nemka prišla v Gano “na mlade črnčke”. Ali je s tem namigovala na pedofilijo ali na kakšen rasistični fetiš, ne vemo, nam je pa jasno, da njej na tem svetu ni nič jasno. Niti to, da v oddaji, kjer vrhunce gradijo na gostih presenečenja, pač ni pametno govoriti, kako ti gre kdo na živce, ali kako je tvoj prijatelj morda rasistični pedofil.
A niso se vrnili zgolj prvaki informativno-zabavnih večerov, tudi Vodušek namreč na Info TV že redno muči svoje goste s svojim vedno bolj debelim štajerskim naglasom. Vrnili so se tudi vsi klovni, ki nam tako radi višajo krvni tlak, tudi Ljudmila, za nas po novem Milka, iz Nove Slovenije.
Ravno zadnjič smo se spraševali, kam se je čez poletje izgubil Branko Grims in njegovi grafični prikazi na papirju velikega formata, ki jih krasijo lične barve in statistične pristranskosti. No, že v soboto se je Grimsova animirana verzija v Hri-baru tako smehljala Svetlani Makarovič, da ga je ta označila kar za Golluma iz Gospodarja prstanov. In Gollum se je v mesu in krvi pojavil tudi v ponedeljkovi oddaji, ki je združila trenutno najbolj vroče šalabajzerje, če si sposodimo izraz iz nedeljskih smešnic. Pa čeprav brez grafičnih prikazov, je bil Branko v Studiu City v pravi koži: mirno je napovedal zmago svoje stranke in zvenel izjemno pametno ob izgovarjavi besede “junction”. Žal nas je ves čas gnalo na smeh, saj smo na stolu pred Marcelom videli zgolj gozdno/jamsko bitje v obleki.
A njegov nastop je bil samo češnja na vrhu politične smetane, ki se je dokazovala v predhodnih prispevkih iste oddaje. Naši poslanci so tako v stilu junakov petega razreda, ki jih je včasih tedensko testiral Hribar, kolektivno pogrnili na izpitu osnovnih vprašanj iz mednarodnega prava. Še najbolj se je odrezal okoljski pavliha Karl Erjavec, ki se je vprašanjem v celoti ognil in govoril o sončnem vremenu, vodah, primernih za kopanje, in dobrem ulovu. Pa tudi to še ni bilo nič.
Uvodni intervju Siniše s Pukšičem je dal Grimsovemu nekdanjemu strankarskemu kolegu priložnost, da položi vse karte na mizo in svoji novi stranki natančno pove, kaj so kupili: nekoga, ki ne bere pogodb, na primer. Pukšič je pravi Slovenec, le da je še manj takten od novoslovencev: pod kakšnimi pogoji se namreč lahko komurkoli zdi pametno, da vpričo novinarja Gačičevega videza klamfa o tem, da so zanj geji enaki kot ljudje, ki imajo gripo ali zobobol. Geji naj ostanejo doma ali poiščejo zdravniško pomoč, je predlagal Pukšič. Morda bi katerega od specialistov potreboval tudi naš poni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.