Damjana Kolar

 |  Mladina 43  |  Kultura

Srh - zvok na koži

Premiera nove predstave Matjaža Fariča

Srh

Srh
© Miha Fras

Leta 2006 se je koreograf Matjaž Farič zadnjič predstavil v Cankarjevem domu, kjer je bil od leta 1999 do 2001 hišni koreograf. Tokrat se na oder Linhartove dvorane vrača z novo predstavo, v kateri je posebej za to priložnost skupaj s skladateljem Milkom Lazarjem združil pet vrhunskih plesalk in odlične glasbenike iz skupine SToP - Slovenski tolkalni projekt. Na odru se obetata plesna predstava in koncert hkrati, saj bo to tudi praizvedba novega slovenskega glasbenega dela za pet tolkalcev in klavir. Predstava je nastala v produkciji zavoda Flota v koprodukciji s Cankarjevim domom, StoP in Plesnim teatrom Ljubljana. Premiera bo 5. novembra ob 20.00, ponovitvi pa bosta 6. in 7. novembra.
Več o predstavi nam je povedal njen koreograf in režiser Farič: “V Sloveniji so tako velike plesne produkcije žal postale redkost, zato se mi zdi prepletanje ustvarjalnih energij vseh sodelujočih še posebej inspirativno. Pet izjemnih plesalk, Manca Krnel, Kaja Janjić, Ana Mrak, Mateja Rebolj in Rosana Hribar, se neumorno podaja v zvočno pokrajino, ki jo ustvarja neusmiljeni ritem glasbe Milka Lazarja s pomočjo zvočnih salv v izvedbi Slovenskega tolkalnega projekta. Plesalke so s svojim gibom v predstavo vtkale veliko svojega intimnega sveta. Predstava Srh črpa navdih iz medijskih podob današnjega sveta in stereotipnih predstav o ženskah. Na odru se združujejo arhetipske geste z modnimi dodatki in utrinki nenadzorovanega v Novi plesni ekspresionizem.” Več na: www.flota.si.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.