Saša Eržen

 |  Mladina 4  |  Kultura

Vino v kriglu

Ko res vidite dvojno

/media/www/slike.old/mladina/phudo04_winestein.jpg

© Arhiv Mladine

Omikani ljudje pivo in vino uživajo iz različno oblikovanih kozarcev; ljubitelji žlahtne kapljice bi vas pri pitju vina iz pivskega vrčka nedvomno ozmerjali z barbarom, pivopivci pa bi se ob pogledu na srkanje piva iz kozarca za vino bržkone prizanesljivo posmehnili in z dvigovanjem krigla naprej razgibavali svoj pivski komolec. K miru in sožitju med obojimi, ali nemara k še večji konfuziji, bo prispeval kozarec Winestein oblikovalke Liz Goulet Dubois, ki ga je ustvarila za na tem mestu že večkrat omenjeno ameriško družbo Fred. Pri vinsko-pivskem kozarcu se vam zazdi, da vidite dvojno, in ne motite se, saj je Liz vinski kozarec na peclju vtaknila v pivski krigl z ročaji. Hecno, pijačo si nalijete v kozarec, pijete pa jo iz krigla.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.