11. 2. 2010  |  Mladina 6  |  Kultura

Kaj dogaja? Stereo razstava.

Razstava v Mestni galeriji, Nova Gorica

Sendi Mango, BridA

Sendi Mango, BridA
© Jurij Pavlica

Sendi Mango, BridA: “Gre za izjemno dobro premišljen in prikazan izbor avtorjev. Dialog, ki se ustvari med razstavljenimi deli, prikazuje sorodnost, čeprav avtorji izhajajo iz različnih okolij in izkušenj. Najbolj hudomušna kombinacija se nam je s kolegoma iz BridA zdela postavitev Tadić/Bernik, saj je prvi izpostavil suvenirje, drugi pa video, narejen iz izsekov reklam, brez napisov in dialogov. Humornost je dosežena s postavitvijo Bernikovega videa, saj so podobe, ki se prikazujejo na njem kot nekakšni suvenirji gibajočih se zapiskov izginjajočega analognega televizijskega časa.”

Ana Pranjić Anušić, fotografinja in pravnica: “Z vstopom v svet vzporednih stvarnosti, ki sta jih osmislili Petja Grafenauer in Vanja Žanko v Mestni galeriji v Novi Gorici, si obiskovalec dovoli pisano prehodnost med tistim, kar je zares občuteno, in tistim zaželenim, ki se morda nikoli ne bo zgodilo; med privlačnim kaosom, v katerem ste, in mirom, h kateremu težite. Mladi duo kuratork je spojil umetnike dveh držav v male svetove, vendar je vsak od njih zadržal svojo umetniško identiteto.”

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.