Stanka Prodnik

 |  Mladina 7  |  Kultura

Vrnite nam Mišo!

Kako se nam je minuli konec tedna kolcalo po starih časih

Jure Mastnak kot Salome v Piramidi

Jure Mastnak kot Salome v Piramidi
© TVS

Začetek olimpijskih iger, ki je bil še kar klavrn in bi ga veliko lažje preživeli, če ne bi prizorišča preplavilo kakšnih sto gozdarjev z violinami, je pri nas popestrilo še pustovanje. Na televizijskih ekranih pa nas je poleg živalske afere, ki se je sprevrgla v obračunavanje z levico vsepovprek in nas je naučila kar nekaj anatomskih podrobnosti o pasjih zadnjicah, morda še najbolj presenetilo nedeljsko popoldne z Mišo Molk in torkov večer z imitatorjem Arturja Šterna.
Piramida lahko prenese res ogromno šovinizma le takrat, ko gosti “like” in ne pravih oseb. Šarčev Serpentinšek se je tako v torek že tradicionalno pridušal, da mora biti baba doma ter da mora biti “tiho in delat”, zapel pa je tudi refren po njegovem mnenju najboljšega evrovizijskega komada, Prisluhni mi Darje Švajger. A bolj kot Serpentinškovi izpadi in krohotanje Jureta Mastnaka v vlogi Salome je navdušil novinec med imitatorji, ki že nekaj časa v Hri-baru glas posoja najbolj patetičnemu slovenskemu biologu, Arturju Šternu. Nejc Mravlja je Šterna naštudiral do potankosti, z vsemi nebulozami o potencah in zmerljivkah na račun Salome, da je “one”, da naglasa iz Vrabč sploh ne omenjamo. Bolj bizarna je bila le še pojava pravega Šterna med občinstvom; videti je bil, kot da bi ga na tribuno izbruhnil kakšen malo večji plazilec. Žal ne vemo, ali je bil Štern res še komaj zavesten ali pa je samo dobro naštudiran pantomimik, ki je na koncu predse privlekel še steklenico lahkega piva. Vendar bolje pijani Štern med publiko kot ponoreli psihoterapevt Roman Vodeb na govorniškem odru. A prav slednjega je strokovna komisija nagradila s še enim nastopom, ker je bil pred nekaj tedni retorično tako prepričljiv. Očitno po mnenju Piramidinih strokovnjakov retorike ne predstavljajo tehtni argumenti, ampak zmerjanje žensk, da si neizmerno želijo penis.
Sicer pa se nam je kar kolcalo po starih časih, ko smo v oddaji s čudnim imenom NLP uzrli Mišo Molk. Molkova, ki že celo večnost ni imela svoje oddaje, je bila namreč videti izvrstno in ob kazanju starih posnetkov, ko ji je Janez Janša, človek z največ vloženimi tožbami v zadnjem letu, priznal, da stvari ne jemlje osebno (očitno je šlo za res stare posnetke), in ko ji je Milan Kučan popihal na dušo, da bi v vsakem primeru volil njo, smo kar malce zavzdihnili in si predstavljali svet, kjer ob koncu tedna prižgemo televizijo brez strahu, da nas bo tam srečala harmonika ali pa kakšen strašni Joža. Naravnost presrečni bi bili s pogovorno oddajo, ki bi ji rekli kar Miša in v kateri bi Molkova naše vrle politike spraševala o erotiki. In rezgetali bi od smeha, ko bi takšno vprašanje doletelo Jerovška ali Novakovo. Verjamemo, da z ratingi ne bi bilo nikakršnih težav.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.