25. 2. 2010  |  Mladina 8  |  Kultura

Narodnozabavni rock

Zmagovalna pesem letošnje Eme

Miša Molk, varuhinja pravic uporabnikov RTV Slovenija

Miša Molk, varuhinja pravic uporabnikov RTV Slovenija
© Miha Fras

Miša Molk, varuhinja pravic uporabnikov RTV Slovenija : “Ljudstvo je izbiralo in izbralo. Razpravljati o tem, koliko je narodno-zabavna glasba priljubljena med Slovenci, je odveč. Zlasti polka. Zato ne čudi, da je Legovič iznašel slovensko formulo za uspeh in z velikim naskokom zmagal. Meni osebno hibridni žanri, ki naskakujejo okus, niso blizu. Večkrat smo se spraševali, kaj je tipično slovenskega. In Cole Moreti je duhovito rekel, da je to le tišina na vrhu Triglava. No, pa polka očitno tudi. Torej, skrijmo rdečico pod plašč, dokler je še sneg, v maju pa avbo na glavo in Hamota na festival Slovenska polka in valček.”

Dragan Bulič, glasbeni urednik na Radiu Slovenija: “Bil sem presenečen, da je taka pesem šla skozi prvo rešeto strokovne žirije, ki sta jo med drugimi sestavljala tudi Andrea Flego in Mojca Menart. Glede na to, da smo letos imeli glas ljudstva, tukaj ni debate, je pa res, da nisem vedel, da je takšna razlika v glasovih možna. Sicer pa, ko sem ponovno gledal lanskega zmagovalca Alexandra Rybaka, sem videl, da je brez čustev, tako da je zanj Vili Resnik profesor.”

Dragan Bulič, glasbeni urednik na Radiu Slovenija

Dragan Bulič, glasbeni urednik na Radiu Slovenija
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.