Damjana Kolar

4. 3. 2010  |  Mladina 9  |  Kultura

Monty Python

Glasbeno-gledališka predstava Nike-Laje in prf... bande

Nika Vipotnik

Nika Vipotnik

V Cankarjevem domu bodo 6. marca (predpremierno) in 8. marca (premierno) uprizorili nov projekt operne sopranistke Nike Vipotnik, zaljubljene v šanson, muzikal in kabaret. V tokratni predstavi Monty Python bo predstavila odbite pesmi (Always Look On The Bright Sight Of Life, The Lumberjack Song, Sit On My Face, I Like Chinese ...) in legendarne skeče razvpite britanske skupine komikov, ki je svoj veličastni pohod z Letečim cirkusom Montyja Pythona začela 5. oktobra 1969 na BBC.
Na odru se ji bodo pridružili pianist in aranžer Joži Šalej ter igralca Kristijan Guček in Tomislav Tomšič, ki tudi pojeta. Predstavo je režirala Tijana Zinajić, songe pa sta v slovenščino prepesnili Nika-Laja in Damjana Kenda Hussu. Slednja nam je povedala več o predstavi: “Če bi nasedala splošnemu prepričanju, da je slovenščina trd in okoren jezik, in zraven pritehtala še ‘obligacije’ melodije, ritma in rime, bi me bilo neznansko strah prevajanja songov Montyja Pythona. Z izkušnjami s pisanjem na glasbo in ob skupnem trudu z Niko pa je bilo vse skupaj velika skleda smeha in zabave. Sploh na vajah, ko so tudi Joži, Kris in Tomo ‘pripilili’ kakšno ‘ubrisano’ dopolnitev. Sporočila Pythonov so ostala neokrnjena, sočna in zvočna, ne izgubljajo ostrine in humorja. Morda prav na račun prevoda pridobijo nov kanček smešnosti, denimo, v slogu - to se pa dobro sliši tudi po naše! Vsekakor pa bodo zdaj razumljiva tudi manj ali ne-podkovanim v angleščini. Mislim, da bo v Štihovi dvorani slišati tudi krohot.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.