Damjana Kolar

 |  Mladina 9  |  Kultura

Monty Python

Glasbeno-gledališka predstava Nike-Laje in prf... bande

Nika Vipotnik

Nika Vipotnik

V Cankarjevem domu bodo 6. marca (predpremierno) in 8. marca (premierno) uprizorili nov projekt operne sopranistke Nike Vipotnik, zaljubljene v šanson, muzikal in kabaret. V tokratni predstavi Monty Python bo predstavila odbite pesmi (Always Look On The Bright Sight Of Life, The Lumberjack Song, Sit On My Face, I Like Chinese ...) in legendarne skeče razvpite britanske skupine komikov, ki je svoj veličastni pohod z Letečim cirkusom Montyja Pythona začela 5. oktobra 1969 na BBC.
Na odru se ji bodo pridružili pianist in aranžer Joži Šalej ter igralca Kristijan Guček in Tomislav Tomšič, ki tudi pojeta. Predstavo je režirala Tijana Zinajić, songe pa sta v slovenščino prepesnili Nika-Laja in Damjana Kenda Hussu. Slednja nam je povedala več o predstavi: “Če bi nasedala splošnemu prepričanju, da je slovenščina trd in okoren jezik, in zraven pritehtala še ‘obligacije’ melodije, ritma in rime, bi me bilo neznansko strah prevajanja songov Montyja Pythona. Z izkušnjami s pisanjem na glasbo in ob skupnem trudu z Niko pa je bilo vse skupaj velika skleda smeha in zabave. Sploh na vajah, ko so tudi Joži, Kris in Tomo ‘pripilili’ kakšno ‘ubrisano’ dopolnitev. Sporočila Pythonov so ostala neokrnjena, sočna in zvočna, ne izgubljajo ostrine in humorja. Morda prav na račun prevoda pridobijo nov kanček smešnosti, denimo, v slogu - to se pa dobro sliši tudi po naše! Vsekakor pa bodo zdaj razumljiva tudi manj ali ne-podkovanim v angleščini. Mislim, da bo v Štihovi dvorani slišati tudi krohot.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.