4. 3. 2010  |  Mladina 9  |  Kultura

Splet okoliščin

Predstava Zavoda Maska, Cankarjev dom, Ljubljana

Alja Predan, dramaturginja

Alja Predan, dramaturginja
© Borut Krajnc

Alja Predan, dramaturginja: “Irena Tomažin je prava gledališka raziskovalka. Področje njenega eksperimenta sta gib in zvok v svoji interakciji. V najnovejši uprizoritvi je ob vrsti subtilnih gibnih in telesnih podrobnosti iznašla izjemno podobo besednega plazu, posnetega na diktafon in reproduciranega po volji drugega, skozi katero nam ultimativno sporoča: glas je bit. Dvomim, da je tej iznajdbi botroval Splet okoliščin.”


Aldo Ivančič, glasbenik: “Predstavo Splet okoliščin Josephine Evrard in Irene Tomažin sem si z veseljem ogledal. Čeprav se je predstava začela v počasnem in minimalističnem slogu, sta plesalki, pevki in igralki pripeljali duhovito predstavo do konca, ko je večina publike rekla ‘a že’ . Pogrešal sem mogoče še kakšen moment več z glasom, še raje bi videl (slišal) njun koncert s scenskimi dodatki.” 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.