|  Mladina 9  |  Kultura

Izar Lunaček, filozof in producent verskega spletnega stripa Založeni raj

... o striparskem projektu, katerega novo nadaljevanje si lahko vsako nedeljo preberete na spletni strani www.paradisemisplaced.si. V stripu nastopajo Bog, Adam in Eva ter druga rajska bitja, uradno ga riše in piše Anonymus Gosh ali Bogo Brezimni, izhaja pa pod okriljem revije Stripburger.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptizb5.jpg

© Borut Peterlin

“Kot vsako soboto zvečer se napotim v eno od stranskih ulic starega mesta in čakam. Čez čas se mi približa zgrbljena postava v dežnem plašču in mi v roko porine kup zamaščenih papirjev. S poslovno naglico prelistam pošiljko: pred očmi mi poblisne prizor Boga, ki v podobi ovna zapeljuje Evo; drugje spet Adam z revolverjem strelja po angelih, ki so ju z ženo prišli izselit iz raja; z neke veje pa lenivec staršem človeštva ponuja udobno posteljo. Opazim, da se moj obiskovalec živčno ozira po golobih na bližnji strehi. ‘Brez skrbi, niso ozvočeni,’ ga pomirim. Prepričan je, da ga prek teh ptic nadzirajo tajni vatikanski lobiji. Sprašujem se, v kaj sem se spustil, ko sem privolil, da bom produciral ta spletni strip. Možak očitno ni povsem pri pravi in mi za verodostojnost posredovanih podatkov jamči, češ da je kot sosed svetopisemskega Boga s slavnim božanstvom dolga leta zahajal v isto beznico. Zakaj torej tvegam kariero in vsak teden objavljam njegove fantastične pisarije? No, ob prvem srečanju mi je bil v zagotovilo pustil posušen človeški prst, ki naj bi spadal v izvirno omejeno izdajo relikvij Sina Božjega, in priznam, da mi od takrat ni bilo treba kupiti niti ene steklenice merlota več.”



 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.