|  Mladina 10  |  Kultura

Tomaž Lavrič: Stripi

Razstava stripov, Moderna galerija, Ljubljana

Iztok Sitar, stripar

Iztok Sitar, stripar
© Borut Krajnc

Iztok Sitar, stripar: “To je prva stripovska razstava v Moderni galeriji. Pred Lavričem je sicer že razstavljal Kostja Gatnik, ampak on je poleg stripov razstavljal tudi druga dela. Razstava je postavljena odlično in pokaže širok spekter Lavričevih del. Všeč mi je, da so vmes razni prebliski, ki so narisani na steno. Upam, da bomo v Moderni dočakali tudi naslednje stripovske razstave.”

Kaja Avberšek, ilustratorka: “Zdi se mi, da je razstavljene stripe na splošno težko gledati, zato bi bilo morda še bolje, če bi bilo več risb narejenih na podoben način kot Diareje, ki so narisane neposredno na steno. Lavričevi originali so namreč precej podobni temu, kar na koncu vidimo objavljeno. Lavrič je kot avtor vrhunski, v sebi ima vsaj deset oseb in te je tako dobro razvil, da so tudi same vrhunske.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.