Stanka Prodnik

 |  Mladina 10  |  Kultura

Paradiranje in praznovanje

Kako je Hollywood nevede praznoval dan žena

Če revijam pridno razlagaš podrobnosti svoje ločitve in če po rumenem tisku zakroži vest, da si si morda intimno blizu s frančiškanom, potem si očitno zaslužiš vodenje oddaje na nacionalki. V soboto zvečer se je na televizijske ekrane po povsem spodleteli oddaji o notranjem opremljanju hiš vrnila Saša Einsiedler in v družbi mladega in simpatičnega Domna Valiča odvodila oddajo Parada, ki jo sicer pod imenom Evergreen lahko že nekaj časa gledamo na hrvaški televiziji. Tam oddajo vodi tista zabavna teta Daniela Trbović, ki sicer vodi Najšibkejši člen. Če samo povemo, da je v sobotni Paradi med starimi skladbami, ki so jih odpeli mladi izvajalci, zmagala kraljica veselic Tanja Žagar, ki je pela pesem nekdanje prve spremljevalke kraljice src Simone Weiss, potem smo si na jasnem, za kakšen tip oddaje gre.
Zato smo v nedeljo zvečer, čeprav so nam v Dnevniku obljubili, da nas bodo o dobitnikih oskarjev obvestili kar v naslednjem Dnevniku, torej čez 24 ur, raje počakali samo šest ur in si podelitev ogledali v živem prenosu. Zakaj bi čakali na nacionalko, če lahko vse pogledamo na HTV1. Ja, kraja konceptov se res ne izplača.
Kot smo že vajeni, tudi letos nobena izmed slovenskih televizij ni prenašala podelitve oskarjev, zato smo se zatekli v varno zavetje hrvaške trojice, ki nam je ponovno pomagala prebroditi ponedeljkovo jutro. Boško Picula, Petar Krelja in modni “analitičar” dr. Nenad Korkut so ostali zvesti svojemu stilu in nas zabavali med premori za oglase, ki jih sponzorji niso v celoti zapolnili, med uvodnim delom podelitve pa so nam vljudno pustili, da v miru poslušamo šale letošnjega zabavnega dvojca, Steva Martina in Aleca Baldwina. Da, najlepšega med brati Baldwin. Voditelja sta stresala enostavne in simpatične šale, od tega, da sta nacističnemu junaku iz filma Neslavne barabe namignila, kam so izginili vsi Judje (“tukaj, v dvorani so”), do tega, da sta besno bolščala v Georga Clooneyja, kot je to počel njegov lik v filmu Možje, ki strmijo v koze. No, priznamo, da nas je ta verjetno najšarmantnejši igralec res nekoliko razočaral, ko se je novinarki na rdeči preprogi hvalil, da se ne more ustaliti, medtem ko se je njegova spremljevalka bebavo smehljala tja v tri dni. Nato nam je razložil, naj se ne sekiramo, da ona pač ne razume angleško.
Hrvaška komentatorska trojica je seveda vedela, da je glavna finta podelitve v boju med bivšima zakoncema Jameson Cameronom in Kathryn Bigelow, in temu primerno pospremila nominacije, v katerih sta tekmovala oba. Zdelo se je, da je bilo tudi njihovo razpoloženje bolj naklonjeno prvi režiserki v zgodovini podelitev oskarjev, ki je prejela nagrado za najboljši film. Hja, dolgo smo ga čakale in kako primerno, da je Kathryn Bigelow svojega dobila prav na dan žena.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.