Saša Eržen

 |  Mladina 12  |  Kultura

Razsvetljeni psi

Ovratnica za sprehode v temi

/media/www/slike.old/mladina/phudo12.jpg

© Arhiv Mladine

Nemški električar Robert Stahl se je med nočnimi sprehodi s svojim psom domislil prav posebne kresničke, ki skrbi za pasjo varnost. Leuchtie je ovratnica iz PVC-obroča z LED-lučkami, s katero kosmatinec postane osvetljen kot božično drevesce in v temi viden tudi s stotih metrov. Natakne se čez pasjo glavo, zato obstaja v različnih velikostih, v rdeči, modri, zeleni, rumeni, oranžni, beli in celo turkizni barvi, “da se ujema z dlako in osebnostjo vašega psa”. Deluje s pomočjo baterij, ki zadoščajo za 30 do 50 ur, nato ovratnica postopoma ugaša in je treba baterije zamenjati. Posebnega stikala ni, za vklop in izklop skrbi senzor; če je ovratnica nataknjena okoli pasjega vratu z baterijami na spodnjem koncu, se vklopi, če je obešena z baterijami na vrhu, se izklopi. Posebej koristna je za štirinožce, ki službujejo v vojski, policiji ali kot reševalci. Ker je vodotesna, je primerna za vsako vreme in popestritev večernega sprehoda s kopanjem.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.