|  Mladina 13  |  Kultura

Revolver

Uredniške menjave - V ponedeljek so odpustili urednika in idejnega vodjo oddaje Svet na Kanalu A Bojana Travna. Uradni razlog ni znan, kriv pa naj bi bil intervju v Delovi prilogi Vikend, kjer je Traven dejal, da je prihodnost oddaje odvisna od njegove dobre volje. Takoj zatem se je za odpoved odločil tudi glavni voditelj Sveta Uroš Slak, ki so ga tja premestili z ukinjene oddaje Trenja. Ker je naš medijski prostor majhen, so se pojavile informacije, da naj bi oba prestopila na TV Slovenija, a Traven je kakršno koli vnaprejšnje dogovarjanje z nacionalko odločno zanikal. Na RTV je sicer slišati, da naj bi direktor Radia Slovenija Vinko Vasle po skorajšnjem izteku mandata prevzel urednikovanje Polemike, znani pisec besedil v oddaji Piramida in pomočnik direktorja Televizije Slovenija Igor Pirkovič pa urednikovanje Tednika. TVS tega ni komentirala.

Koncertni utrip - Francoska skupina Gotan Project, ki tango tke s sodobnimi glasbenimi zvrstmi, je napovedala, da se 27. junija vrača v ljubljanske Križanke, kjer bo predstavila svojo tretjo studijsko ploščo Tango 3.0. 25. aprila bo v Cankarjevem domu v okviru festivala Literature sveta - Fabula nastopila tudi izjemna vokalistka, dvakratna dobitnica grammyja Cassandra Wilson.

Razkrita telesa
- V Zagreb prihaja znamenita in poučna razstava Bodies Revealed, ki prikazuje na poseben način preparirana prava človeška telesa. Na ogled bo v Galeriji Klovičevi dvori, in sicer od 9. aprila do 11. julija.

Kantfest razpisuje
- Osmi festival kantavtorstva Kantfst razpisuje mednarodni natečaj za še neizdano in še neobjavljeno kant-avtorsko avtorsko glasbo in besedilo. Kantavtorji, trubadurji, bardi in raperji svoje izdelke na CD-ju pošljite do 26. aprila na Cezam, Center za mlade Ruše. Najboljši bodo uvrščeni na Kantfest, ki bo 29. maja v Domu kulture Ruše, zmagovalci pa bodo nato nastopili še v ljubljanskem Kinu Šiška. Najbolj izvirne bomo poslušali tudi na kompilacijski zgoščenki.

Jazzovsko Cerkno - Med 13. in 15. majem se obeta jubilejni 15. mednarodni festival Jazz Cerkno, na katerem bodo nastopili IDR Quintet (Ita/ZDA), Portal/Chevillon/Echampard (Fra), , Iva Bittova (Češka), Martin Kuchen Angels Sextett (Švedska), John Butcher (VB), PaPaJo (Nem/VB), Zanussi5 (Nor), The Ex (Niz) in dva domača predstavnika, Marko Hatlak z gosti in Bratko Bibič & Projektili.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.