Stanka Prodnik

 |  Mladina 14  |  Kultura

Velikonočni smeh

Kako je Pahor vzel dih Rosviti Pesek

Lojze Peterle v oddaji Spet doma

Lojze Peterle v oddaji Spet doma
© RTVSLO

Velikonočne praznike na televizijah ponavadi pospremijo s kopico verskih oddaj in filmov, radi pa imajo tudi kakšen dobrodelni koncert. A če si res želimo pričarati pravo praznično vzdušje, si lahko samo z večjo pozornostjo ogledamo Glasbene spomine z Borisom Kopitarjem in že se počutimo, kot da smo padli v domačijsko zono somraka.
Letošnji prazniki so nam kljub vsemu ponudili nekaj nepozabnih tv-trenutkov in začelo se je s petkovimi Odmevi. V njih je namreč premier Borut Pahor voditeljici Rosviti Pesek pognal strah v kosti, ko je prostodušno napovedal, da se bodo ljudje v naslednjih sedmih, osmih letih že navadili njegovega načina vladanja. Peskovo je to tako presunilo, da je vprašanje ponovila, Pahor pa se je delal, kot da to ni nič takega. No, zanj verjetno res ne, za Peskovo pa je vsako leto, ko ne vlada Janez Janša, kot kaže, izgubljeno. In prav tako je zanjo pogubno vsako leto, ko je Slovenka leta Katarina Kresal, ki je po mnenju voditeljice z vožnjo pri 166 kilometrih na uro po avtocesti ogrožala življenja in bi morala zato odstopiti z ministrskega položaja. Gre za res neverjetno sklepanje, saj je bila ministrica sopotnica v avtomobilu in je prehitro vozil nekdo drug. A kakorkoli že, na koncu oddaje je Peskova le dočakala tudi bolj praznično temo: šege in navade ob veliki noči, kjer se je ves čas Ovsečevega pametovanja zadovoljno hihitala in se navdušeno strinjala.
Malo manj navdušenja in strinjanja so v nedeljo poželi sodelujoči v najbolj bizarnem iskanju talentov, ki smo jih videli pri nas. Pričakovali smo, da bo hudo, a ko smo na POP TV videli plešočo Tjasho Zhidan iz Domžal, ki se je oblekla v nekdanjo zmagovalko Evrovizije Ruslano, smo ugotovili, da je mnogo hujše. Seveda smo nesojeno pevko poiskali tudi na spletu, in ko smo videli njen “hit”, kjer poje, da ima celulit in zize do tal, “pa kaaaaj”, smo si oddahnili, da je v oddaji zapela zgolj I need a hero.
Bolj družinsko vzdušje je seveda vladalo pri Mariu, kjer smo poleg Ribiča Pepeta, ki je res strašljiv lik, lahko spet gledali Lojzeta Peterleta, ki igra na orglice. A to je bil samo vrhunec, saj so celo oddajo klepetali o družini, porokah in otrocih. Šlo je celo tako daleč, da je Nina Ivanič povedala, da bo naslednji mesec spet preverila, ali je morda noseča že tretjič. Res krasno.
In če je Lojze v nedeljo igral orglice pri Mariu, nas je v ponedeljek Rosvita v svoji retro dokumentarni oddaji dve desetletji po prvih volitvah v Sloveniji informirala, da so pred dvajsetimi leti na plan prišle govorice o zlobnih dolenjskih poštarjih, ki jih je začel prav naš Lojze. Ne glede na to smo se zabavali ob retro puloverju Branka Grimsa, prevelikem suknjiču Janeza Janše in njegovi obrvi. Ni kaj, zadnji konec tedna nas je Peskova res nasmejala.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.