15. 4. 2010  |  Mladina 15  |  Kultura

Nebojša Pop -Tasić, slovenski gledališki delavec

Poznamo ga kot vsestranskega ustvarjalca, ki je na oder med drugim postavil duhovito predstavo

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiznebojsa_pop_tasicb5.jpg

© Borut Peterlin

“Svojo gledališko ‘kariero’ sem začel pravzaprav kot ‘glasbenik’. V mariborski Drami sem ‘napisal glasbo’ za Brechtovega Baala, temu je sledil Kabaret Karla Jedermana. Potem sem postal ‘dramaturg’. Sicer pa vse svoje ‘poklice’ dajem v narekovaje. Kot sedemletnega fanta me je učiteljica klavirja tri mesece mlatila po glavi tako vztrajno, da sem prenehal igrati klavir in postal ‘glasbenik’. ‘Gledališčnik’ sem postal iz prezira do umetnosti in gledališča. ‘Delavec’ sem postal zato, ker sem len. Zdaj sem že izkušen in zrel, zato vem, da vse, kar delam, delam iz strahopetnosti, maščevalnosti, frustriranosti in neumnosti. Na ta način poskušam premagati svojo vzvišenost, nečimrnost, pravičnost in (nes)pamet. Koncert v Mini teatru bo še en poskus. Hasta la victoria siempre!”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.