Stanka Prodnik

 |  Mladina 15  |  Kultura

Piramidna užaljenost

Kako so Erjavec, Novakova in Bulič jamrali, namesto da bi debatirali

Dragan Bulič v Piramidi

Dragan Bulič v Piramidi
© TVS

Čeprav debatna oddaja Piramida pogosto postreže z bizarnimi gosti in čeprav njeni pripravljavci gostom še pogosteje ponudijo nekoliko trapaste teme, ki so vezane na njihovo področje delovanja, kaj tako neskončno bedastega, kot je bila torkova polfinalna oddaja, v kateri so tekmovali Karl Erjavec, Dragan Bulič in Ljudmila Novak, že dolgo nismo videli. Mislili smo, da se bodo razmere po oddaji iz prejšnjega tedna, ko sta se v govornih spretnostih poleg Buliča pomerila Saška Lendero in mladi debater Žan Žveplan, vsaj nekoliko umirile, pa se niso. Četudi je bil v studiu bivši minister, to moških debaterjev ni ustavilo, da ne bi na voditeljico Eriko Žnidaršič naslovila nekaj opazk o njeni zadnjici. In četudi je bila v studiu predsednica zunajparlamentarne NSi, to ni bilo nobeno zagotovilo, da bo kdo nasprotoval objektifikaciji žensk v oglasih ali žensk v studiu.
Da se je v polfinale uvrstil Bulič, je presenetljivo, kajti tudi če občasno citira kakšnega nobelovca, pravzaprav nima veliko povedati. Če se je v prejšnji oddaji spravil na mladega debaterja, češ da on že ne more govoriti o tem, kaj je pravi moški, ker verjetno pri svojih poznih najstniških letih še ni bil z dovolj ženskami, se tokrat v resnici ni mogel spraviti na nikogar. Ponovno nam je razložil, da je pravi moški, da so njegovi fantje s tribune prav tako pravi, saj so služili vojaški rok, pijejo pivo in igrajo nogomet, predvsem pa se je z njimi slikal Borut Pahor in zato zdaj brezpogojno navijajo zanj. In za vse nejeverneže, Dragan Bulič je čisti Slovenec, še več, on je čistokrvna ljubljanska srajca in vsi, ki mu pošiljate čudno pošto, na naslov napišite trdi č!
V oddaji sta seveda “blestela” tudi Ljudmila Novak in Karl Erjavec, oba napolnjena z “brezpogojno ljubeznijo” do koalicije in Katarine Kresal. Kot je v Piramidi že v navadi, je bilo treba en tekmovalni krog nameniti blatenju trenutne vlade in tam se je izkazala ravno Milka s svojo izjavo, da si želi, da bi nas Pahor popeljal v boljše čase. Ko to pove tako vzneseno, si ne moremo kaj, da se ji ne bi iskreno nasmejali.
Na sploh je v oddaji vladala nekakšna užaljenost, ki so jo gostje kompenzirali z gostilniškim humorjem. Milka je bila užaljena, ker ni v parlamentu, Kresalova pa je, čeprav vodi najmanjšo stranko. Karl je bil užaljen, ker je moral odstopiti zaradi ločevanja komunalnih odpadkov, in zdaj grozi, da Kresalove ne bo podprl ob interpelaciji. Dragan pa je tako ali tako užaljen zaradi vseh stvari na svetu, najbolj zato, ker slovenski poslušalci ne marajo Pidžija in Pop Designa in si raje prepevajo manjvredno, neslovensko glasbo Plavega orkestra.
Še dobro, da je z njim potegnil Karl, ki je povedal, da njegov brat igra pri Pop Designu ter da rad posluša Rolling Stonese in Floyde. Mislimo, da je to začetek novega prijateljstva.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.