Damjana Kolar

 |  Mladina 18  |  Kultura

Tindersticks in Nouvelle Vague

Koncertni poslastici

Nouvelle Vague

Nouvelle Vague
© Arhiv Mladine

V ljubljanskem Kinu Šiška se nam v naslednjih dneh obetata dva odlična koncerta. Legendarna britanska skupina Tindersticks s karizmatičnim frontmanom Stuartom A. Stapelsom je leta 2003 že nastopila v Cankarjevem domu, 9. maja pa bo predstavila svoj zadnji album Falling Down A Mountain. Francoska zasedba Nouvelle Vague pa bo pri nas prvič nastopila 13. maja. Zaslovela je leta 2004, ko je na prvem albumu Nouvelle Vague predelala new wave in punk uspešnice iz 80. v bossa nova maniri (Guns of Brixton, Love Will Tear Us Apart, Too Drunk Too Fuck ...). Sledila sta še albuma Bande A Part (2006) in 3 (2009). Na slednjem so aranžmaje v bossa nova stilu zamenjali s countryjem in bluegrassom, pridružili pa so se jim tudi originalni avtorji skladb Martin Gore (Depeche Mode), Ian McCulloch (Echo & The Bunnymen), Terry Hall (Specials/Fun Boy Three), Barry Adamson (Magazine).
In kaj o skupini Tindersticks, ki bo nastopila prva, meni Luka Zagoričnik, glasbeni urednik Radia Študent? “Britanska zasedba Tindersticks je svoj kultni status v polju sodobnega rocka skovala v rosnih devetdesetih s temačno obarvano, žametno glasbo, v katero so vtkali mehke elemente belega soula, atmosfero filmske glasbe in samosvoja besedila, tolmačena skozi vase zazrt momljajoč vokal Stuarta A. Stapelsa. Po izletih v preobložene orkestracije se v zadnjih letih okleščena zasedba vrača k samemu jedru svojih pesmi, iz katerih še vedno veje razburljiv duh, ujet v mehkoben, počasen in melanholičen zven, ki ima še vedno kaj povedati.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.