|  Mladina 18  |  Kultura

revolver

41 let Radia Študent - Radio Študent praznuje 41 let, zato ob tej priložnosti pripravlja poseben program za soboto, 8. maja. Začelo se bo na Prešernovem trgu ob 18. uri z nastopom Svetlane Makarovič in Madžarskega nacionalnega romskega orkestra Santa iz Budimpešte, sledili bodo Demolition Group, Lačni Franz, Klemen Klemen, Punk All Stars in Zircus, ob enih zjutraj pa se bo dogajanje preselilo na Metelkovo, kjer bodo nastopili Barely Modern, Dubzilla, Diego in Coma Stereo.

Koncerti v soseščini - Glasbena diva Natalie Cole prihaja na Hrvaško, kjer se bo predstavila na dveh koncertih: 23. julija v Zadru in 24. julija v Opatiji. Že 28. maja pa bo v Umagu nastopil Fatboy Slim.

Pesem o Barbiki - Zoran Predin, ki je v času Janševe vladavine v čast njenemu avtoritarnemu vodji spisal komad Alfa samec, je zdaj osebno pesem posvetil tudi sedanjemu predsedniku vlade Borutu Pahorju. Imenuje se Naša Barbika, Predin pa v njej prepeva: “Elegantni in poduhovljeni, združeni v lepoti rožnatega ritma, zapojmo skupaj Barbiko in si privoščimo trenutek zase.”

Striparji le združeni
- V soboto ob 17. uri se v ljubljanski kavarni SEM na pobudo Žige Valetiča obeta ustanovni zbor Slovenskega združenja za strip in karikaturo, ki želi združiti vse striparje in ljubitelje stripa, podeljevati pa namerava tudi vsakoletne stripovske nagrade, prirejati dneve stripa in karikature, zagotavljati štipendije za perspektivne in uveljavljene ustvarjalce ...

Viennafair - Dunaj bo še do nedelje gostil pomemben sejem sodobne umetnosti Viennafair, na katerem se z deli predstavlja tudi pet naših galerij: Galerija Alkatraz, Galerija Visconti Fine Art, P.A.R.A.S.I.T.E., Muzej sodobne umetnosti, Galerija Photon in Galerija Škuc.

Chavez tvita
- Družabna spletna omrežja postajajo vse bolj priljubljena tudi med politiki, in kot kaže, jim je podlegel celo venezuelski predsednik Hugo Chavez. Na Twitterju je v le nekaj dneh dobil že okoli 200.000 sledilcev, njegove objave pa lahko spremljate pod imenom chavezcandanga.

Kraljeva memorabilija
- Od 8. do 13. junija bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na ogled razstava originalnih predmetov Elvisa Presleyja, ki bo predstavila del njegovega življenja - od prestižnih avtomobilov do kitar, pohištva, oblek, nakita, plakatov, fotografij in filmov.



 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.