|  Mladina 21  |  Kultura

revolver

Spet po klubih - Mladi bendi in posamezni ustvarjalci lahko spet zavihajo rokave, pljunejo v roke in se prijavijo na edino pravo turnejo pri nas: že deseti Klubski maraton Radia Študent (RŠ). Komisija glasbene redakcije RŠ bo med prijavljenimi izbrala šest najbolj obetavnih, ki jim bo omogočila snemanje v studiu RŠ, turnejo po mladinskih klubih, nastop na zaključni prireditvi v Ljubljani in udeležbo na kompilaciji. Razpis je odprt do 15. junija.

Literarni boj - Potem ko smo izvedeli, kdo so kandidati za nagrado fabula, ki jo najboljšim slovenskim zbirkam kratke proze podeljuje Dnevnik, so zdaj znani tudi kandidati za nagrado kresnik, ki jo za najboljši roman podeljuje Delo. Za fabulo se borijo zbirke Kakor da se ne bi zgodilo nič Matjaža Brulca, Punk is dead Tomaža Kosmača, Popularne zgodbe Vesne Lemaić in Otroci nočnih zgodb Nataše Sukič. Za kresnika pa so v igri romani Opazovalec Evalda Flisarja, Ljubezen v zraku Janija Virka, Lahko Andreja E. Skubica, Svinjske nogice Tadeja Goloba in Zrele reči Lojzeta Kovačiča.

Union Jack Flag - Zagreb trenutno gosti svetovno znano izobraževalno razstavo Bodies Revealed, obeta pa se mu še ena poslastica, in sicer razstava slavnih britanskih umetnikov Gilberta & Georgea z naslovom Jack Freak Pictures, ki bo od 10. junija do 12. septembra na ogled v Muzeju sodobne umetnosti. Prikazali bodo 60 slik, katerih teme so smrt, religija, življenje, seks, upanje in denar, ciklus pa je posvečen svetovno znanemu motivu britanske zastave, imenovane tudi Union Jack Flag.

Pozdravi iz Beje
- Med 29. majem in 13. junijem bo v Beji na Portugalskem potekal mednarodni stripovski festival, na katerem sodeluje 14 držav. Predstavil se bo tudi slovenski Stripburger, in sicer z mednarodnim projektom Pozdravi iz Striponije.

Za pragozd
- Greenpeaceu je uspelo s pomočjo sto tisočih poslanih pisem in sporočil prek spletnih socialnih omrežij, ki so jih na naslov Nestleja pošiljali njihovi podporniki, doseči, da je ta multinacionalka sporočila, da bo menda prenehala uporabljati izdelke, pridobljene z uničevanjem pragozdov v Indoneziji, v katerem med drugim prebivajo ogroženi orangutani. No, pa počakajmo, ali bo kampanja, ki je temeljila na ideji, naj pragozdu in orangutanom privoščijo odmor (gre za variacijo Nestlejevega oglasa za čokolado KitKat), res onemogočila proizvajalce spornega palmovega olja in papirja ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.