|  Mladina 22  |  Kultura

Florence and the Machine

Koncert Itak Džafesta, Kino Šiška, Ljubljana

Jožica Brodarič, Trend
© Miha Fras

Jožica Brodarič, Trend: “Florence Welch me je fascinirala ne samo z izjemno kompleksnim in zrelim avtorskim konceptom, ampak tudi z vizualno prezenco na odru in s celotno scenografijo nastopa. Čudovit koncert, na katerem so se združili energija in melanholija, epsko in intimno, sublimno in pogansko, z zdravo mero angleške ekscentričnosti. Vse skupaj me je na trenutke vrnilo v čase mojih ‚twentysomething’ let, ko so bili na sceni tudi Siouxsie and the Banshees, ki so nedvomno prispevali marsikateri gen k DNK zapisu Florence and the Machine.”

Izak Košir, novinar in glasbenik: “Izjemno vzdušje na koncertu je dokaz, da smo Slovenci lačni trendi urbane scene in siti ovenelih zvezd stalnic, ki jih nekateri tako radi vedno postavljajo na naše odre. Tudi na trenutke slabše ozvočenje ni pokvarilo vsesplošnega zadovoljstva v povprečju precej mladega občinstva, ki tovrstne nastope še najbolj pogreša. Florence je zadevo izpeljala profesionalno - kljub praskam, modricam in stavki British Airways.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.