|  Mladina 23  |  Kultura

Uroš Abram, fotograf

... o svojem ustvarjanju, ki je pravkar na ogled na razstavi “Made in me” v novomeški galeriji Simulaker. Niz črno-belih portretov je dokaz, da je mogoče ustvarjati tudi brez velikih stroškov, drage opreme in studia.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptizabram20100607_5844.jpg

© Borut Peterlin

“Nekateri umetniki se poimenujejo Umetniki zato, ker delajo Umetnost. In Umetnost delajo zato, ker so Umetniki. Vedno v opoziciji. Edini razumejo lastno delo. Imajo avtoriteto nad razlago. Celo individualizem omejuje njegovo svobodo izražanja. Ostali ne dojamemo, smo neumna nepismena množica. Bohnedaj, da bi se ukvarjali z ideali, te lahko diskreditirajo.
Jamsko upodobitev bizona je nadomestil absurd objestnosti. Mističnost se zamenjuje z nedefiniranostjo. Temeljem se odreka v prid lebdenju. Pomanjkanje notranjosti upravičujejo s kričečo zunanjostjo. Polna usta, iz katerih ne pride nič ven. Pljunek na tleh si tako kar naenkrat zasluži teoretično/filozofsko tezo.
Zato bi bil le obrtnik, kreativni obrtnik, pa nimam za fotoaparat.
In ne. Ne iščem eksotike v Afriki.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.