Damjana Kolar

 |  Mladina 24  |  Kultura

Billy Idol inNew Young Pony Club

24. junija v Ljubljani

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved24.jpg

© Arhiv Mladine

Koncertna vročica v Ljubljani ne pojenja in tako se nam 24. junija obetata kar dva koncerta. V Hali Tivoli bo končno nastopil legendarni roker Billy Idol, ki bo s kitaristom Stevom Stevensom in skupino predstavil svoje največje glasbene uspešnice, v CUK Kino Šiška pa pride New Young Pony Club, vroča britanska new wave-dance-elektro-pop-rock senzacija. Skupino sta ustanovila pevka Tahita Bulmer in producent Andy Spence. Prvotno naj bi nastopala samo Tahita, a se je par kmalu odločil za razširjeno zasedbo, ki so se ji pridružili Lou Hayter (klaviature), Sarah Jones (bobni) in Igor Volk (bas). Njihov prvenec Fantastic Playroom, ki je izšel leta 2007 za avstralsko založbo Modular, jim je - med drugim - prinesel nominacijo za nagrado Mercury. Novi album The Optimist, ki je ravnokar izšel, so producirali, financirali in izdali kar sami.
Več o tej zasedbi nam je povedal novinar Miroslav Akrapović: “New Young Pony Club so eni od mojih letošnjih glasbenih favoritov. Že sama postava s tremi dekleti, predvsem pa s pevko in avtorico večine besedil Tahito Bulmer, deluje več kot izzivalno in senzualno. Na novem albumu The Optimist je NYPC šel še dlje v recikliranju poskočne ritmike iz bližnje glasbene zgodovine, vešče kombinirajoč psihedelično tematiko (Chaos, Stone, Dolls, The Optimist) s postpunkovsko nabritostjo, ponavljajočimi se basovskimi linijami in prečudovito držo pevke Tahite, ki mami ne le z glasom, temveč tudi s svojo celotno podobo.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.