17. 6. 2010  |  Mladina 24  |  Kultura

Otvoritev U3 - 6. trienala sodobne umetnosti v Sloveniji

Moderna galerija, Ljubljana

Zemira Pečovnik Alajbegović, novinarka in režiserka

Zemira Pečovnik Alajbegović, novinarka in režiserka
© Borut Krajnc

Zemira Pečovnik Alajbegović, novinarka in režiserka: “Če se le da, pridem na razstavo, ne da bi brala pogovore s kustosom, razlage o razstavi ipd. Seveda pa se tem informacijam ne da povsem izogniti. Hipotetično - če vstopiš v razstavo brez poznavanja naslova, koncepta, konteksta, bi se naslov ‘Realizem in realno’ zdel samoumeven ali sploh možen? Realizem je v pogledu, ne v resničnosti, v pogledu kustosa, ki od zunaj ureja polje sodobne slovenske umetnosti. Esche je delo opravil mojstrsko spretno, svojo zgodbo je povedal s tujimi podobami, ustvaril je celoto, ki je veliko več kot seštevek posameznih del - tudi zaradi pogleda v preteklost. Postavil je začasno svetišče sodobne umetnosti, primerno prostoru Moderne galerije.”

Dr. Mladen Dolar, filozof
: “Preveč je mnenj naokoli. Vsak ima mnenje. Jaz ga nimam.” 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.