Stanka Prodnik

 |  Mladina 24  |  Kultura

Sladki nogometni dnevi ...

... in nešportno obnašanje v Polemiki

Spremljanje prvenstva iz ljubljanskega studia

Spremljanje prvenstva iz ljubljanskega studia
© TVS

Tako kot se razveselimo vsakih olimpijskih iger na nacionalki, smo se še z večjim navdušenjem razveselili svetovnega prvenstva v nogometu. Kajti ko se odvija nekaj velikega, na drugem programu nacionalke opustijo vse nore ideje o tem, kaj vse je mogoče predvajati čez dan, ne da bi kdo vse te vsebine sploh opazil, in se v celoti posvetijo športu. In kar nas najbolj veseli: v daljne kraje pošljejo svoje najpomembnejše predstavnike in v domači studio vrnejo manj vidne, a simpatične napovedovalce iz športne redakcije, na primer Matejo Janežič.
Čeprav so otvoritev pospremili z nekoliko nenavadno izbiro voditeljev, z narodno-zabavno Jasno Kuljaj in politično nekorektnim Marcelom, smo se že v nedeljo poveselili z našim najljubšim rezervnim igralcem športne redakcije, šarmantnim Ervinom Čurlićem. Ta je za posebno priložnost snel pečatni prstan in se oblekel v dres slovenske reprezentance, pri tem pa razkril svojo postavo bivšega nogometaša, ki jo sicer uspešno prikrijejo razni suknjiči in srajce. Ob sebi je imel še Draga Kosa, norega Braneta Oblaka in rock zvezdo Slavišo Stojanoviča ter sodobno tehnologijo ekrana na dotik. Tako so se po zmagi Slovenije fantje lahko pogovarjali o vseh možnih izpeljavah na temo nogometa. Imeli so celo animacijo Korenovega gola, ki pa so jo kasneje (žal) nadgradili z animacijo Katanca, Zahoviča in Čira Blažića. No, edini zabavni del animacije je bil Čurlićev glas, ki se je za to priložnost zvišal za kakšno oktavo, vse v upanju, da bi mislili, da je šarmantni gospod lahko tudi šaljiv.
Seveda nikomur ne moremo zameriti spodrsljajev, ko pa naši trenutno vodijo na lestvici skupine C. Tako ne bomo Bergantu zamerili sprenevedanja o tem, kateri farmacevtski izdelek vzamemo za pomiritev (“Apavrin ali karkoli se že vzame za pomiritev.”), in Oblaku izjave, da je tekma Nemčija : Avstralija tako dolgočasna, da bi šel, če bi jo gledal doma, že spat. No, verjetno bi podobno lahko rekli tudi za prvo slovensko tekmo, če ne bi bili tako čustveno vpleteni.
Za športno redakcijo seveda ne sme zaostajati informativna, zato so Tomažu Bratožu v ponedeljek v Polemiko podtaknili pravo nogometno temo, ki nima zveze s svetovnim prvenstvom: Jankovićev stadion. Zakaj? Kar tako, da se lahko v studiu dva na dva kregajo o tem, ali je stadion dobra ideja ali ne. Kar je povsem absurdna debata, še posebej, če nasproti Jankovića sedita “trener” Primoža Kozmusa Andrej Vizjak Štajerski in Rado Pezdir. Mimogrede, je res treba Pezdirja še vabiti v oddaje, odkar so ukinili Trenja? Mar nam ne bi bilo vsem manj nerodno, če bi bil Pezdir doma, namesto da napada Jankovića v stilu desničarskih podmladkov in nas spominja na štiriletnika v peskovniku, ko mu kdo izmakne lopatko in ga potem z njo še lopne po glavi?
Še dobro, da imamo nogomet.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.