Max Modic

17. 6. 2010  |  Mladina 24  |  Kultura  |  Plošča

Peter Lovšin: Hudičev sod

2010, ZKP RTS

Pero Lovšin, odkritosrčni 'uglasbenik' tistega, v čemer resnično uživa, si je že na Hiši nasprot sonca (1993) izboril pravico do nostalgičnih, moško otožnih pesmi, polnih želje po mesenih razsežnostih spoznanja, ki se lagodno, a izkušeno zibljejo na morju rokerskih balad, šlagerjev in popevk. Te pesmi širocga srca na Hudičevem sodu dobijo najbolj čvrsto nadgradnjo in najfinejšo glasbeno podstat doslej. Hedonistično raskavi minimalizem, izdatno ozaljšan z ljudsko zapuščino in etnovplivi, ter vse prej kot minimalistični prispevek uigrane spremljevalne ekipe z Magnificom in Igorjem Leonardijem (ter 'talentko' Majo Keuc) na čelu, tvorijo izvenserijsko kantavtorsko izkušnjo za poletne dni. Posebno priporočilo kakopak velja za song Ne bom šel na vojsko in stih: »Ni take vojne / ni tega boga / da bi pustu te jest / samo doma.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.