|  Mladina 27  |  Kultura

Fotografska razstava RE:START

Fotografije Boruta Krajnca, Mateja Leskovška in Mira Majcna z zadnje turneje Pankrtov, Mladinin oder na Festivalu Lent, Maribor

Boštjan Bračič, radijski moderator

Boštjan Bračič, radijski moderator
© Marko Pigac

Boštjan Bračič, radijski moderator: “Mladinina razstava na Lentu je majhna, a zelo ekspresivna. Vtis, ki sem ga dobil na razstavi, sem takoj povezal s svojim občutkom, da si moramo ljudje pomagati sami, ker nam politiki ne bodo. Tako Pankrti kot fotke z njihovih koncertov izražajo krik po svobodi in uporu, gre za občutek, ki ga iščejo tudi ljudje, ki so Pankrtom zvesti. Navdušila me je fotografija fanta iz občinstva, ki kar pije glasbo in duh uporništva. Pankrti so bend, ki si je upal stopiti iz sivine.”

Mario Berdič, likovni kritik: “Avtorji so se s prepoznavnimi izrazi, poudarjajoč likovne vrednote fotografskih posnetkov, tematsko osredotočili vsak na svojo fazo dogajanja ob turneji očitno še zmeraj aktualnih, neuničljivih bad boysov. Majcen je tako beležil predvsem ‘back stage’ prizore, Krajnc je pri fotografiranju ‘on stage’ prizorov izrabil izjemno težke svetlobne razmere, Leskovšek pa se je s težavno portretno motiviko (z ozirom na okoliščine) osredotočil predvsem na čustvene odzive občinstva.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.