Stanka Prodnik

 |  Mladina 27  |  Kultura

Brez nogometa bo poletje dolgo

Slabi obeti na nacionalki

Nogomet za punce v Nogometnem studiu

Nogomet za punce v Nogometnem studiu
© Tamara Langus

Te dni na nacionalki vrtijo enormno dolg oglas za njihove poletne filme, ki se začne z nagovorom “predsednika” Televizije Slovenije, ki je tako prikladna mešanica med resničnima Antonom Guzejem in Jožkom Možino, da nas vsakič kar malce stisne. Oglas, ki se trudi biti senzacionalistično popovski, je na koncu le nekoliko predolg in trapast, predvsem pa po njem še vedno ne vemo, kdaj za vraga bo konec te zone somraka, v kateri se je znašla nacionalka.
Nismo si mislili, da je tako hudo, dokler nismo opazili, da v dneh, ko ni nogometa, nacionalka praktično ne obstaja. Četudi si zvečer v Odmevih ogledamo Slaka, ki si že pripravlja teren za še eno kregaško oddajo, ali pa Peskovo, ki še vedno vztrajno zastavlja vprašanja v svojem prizadetem tonu, kot da so ji gostje pravkar ugrabili mačko, ne pa prišli v studio pojasnjevat stanje NLB, so večeri z nacionalko vsaj otožni.
V ponedeljek smo sicer z veseljem preklopili na pogovorno oddajo Polemika, v upanju, da bodo gostje in Lidija Pak vendarle povedali kaj pametnega o rebalansu proračuna in da ne bodo po petih minutah zapadli v obračunavanje vsepovprek, saj v studiu ni bilo ne opozicijskih dežurnih hujskačev kot tudi ne Tomaža Bratoža ali na novo uvoženega Slaka. Pa smo dobili klofuto, saj se pri nas finančniki očitno ne znajo niti malo potruditi, da bi bili prijazni, kaj šele zanimivi. Tako je finančni minister Križanič, ki dobro dela in evidentno slabo govori, osorno okregal voditeljico, naj ga vendar ne prekinja, ko pa je njegovo monotono pametovanje o ničemer tako zanimivo. Podobno nergavost si je privoščil tudi Mitja Gaspari, ki je voditeljici razložil, da so njene izjave o tem, da bo rebalans zgolj tehničen, smešne, da drugačen ne more biti in da naj da že mir s to NLB. Prav zanima nas, ali bi si upala ministra takšno obnašanje privoščiti tudi pred katerim drugim voditeljem, ki bi ju bolj spodbujal k prepiru in manj k pojasnjevanju.
Smo pa zato v torek zvečer, po polfinalnem obračunu med Nizozemsko in Urugvajem, s toliko večjim veseljem čakali na gostovanje Facebook skupine Nogomet za punce v Nogometnem studiu. Prvič smo se tudi pripravili do tega, da smo si ogledali celotno pametovanje moškega omizja z Igorjem E. Bergantom na čelu, v katero med vsako tekmo prisede kakšna zabavna pričeska in pa vsaj nekdo, ki kreativno uporablja pasiv. Ugotovili smo tudi, da ima Mojca Mavec zveze pri vseh mogočih kulturnih društvih tega sveta in da zna ob vsaki tekmi ali drugem dogodku najti slovensko govorečega komentatorja, četudi je član prekmursko-urugvajskega društva.
No, navijačice iz Nogometa za punce in njihov moški kolega, med njimi imenovan “punček”, so bili v studiu res simpatični, ne vemo le, kaj je tam počela vidno zmedena nekdanja misica Sabina Remar, ki je komaj skupaj spravila stavek, da njen bivši ljubimec zna osmešiti “nasprotne nogometaše, mislim ekipo”. Mogoče bi bil čas, da tudi na nacionalki kdo komu razloži razliko med navijači in bivšimi ljubimci. Podobno, kot jim lahko kdo razloži razliko med voditelji informativnih in “zabavnih” oddaj.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.